Skocz do zawartości
nazir_black

Okrągłe kable IDE. Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic okragle kable IDE. Ale czy warto? Podobno obudowa jest wtedy lepiej wentylowana. Sa tez dwa rodzaje tych okraglych, jedne tzw. plecionki i takie drugie ktora sa poprostu pozgniatane i zakapowane ladnie w najczesciej kolotora rurke. Czy takie kable sa takie same jak te zwykle plaskie tasmy. Chodzi mi o to cze ze wzgledu na to ze sa tak pozgniatane, nie sa jakies wolniejsze albo cos w tym stylu. Te tzw. plecionki sa nawet formy gigabyte. Co kupic jesli w ogole kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma wpływ, był test i transfery były niższe (kilka modeli kilku firm) niżna zwykłej szmacie, w sumie niezauważalna różnica ale jednak. w taśmie 80 żyłowej co 2 żyłą to ekran i dlatego wytrzymują bezbłędnie ata 133, przy okrągłych ułożenie nie jest tak dobre i stąd różnice.

zyskasz 1-3*C na procku, sam zdecyduj czy to warte 50 zł lub więcje. co do wyglądu - nie wygląda to ładnie, przy płycie i przy napędach osłonka odsłania kable wewnątrz i wygląda to nie ładniej niż zwykłe użożone kable, poskładane itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcesz by była lepsza cyrkulacja powietrza to potnij kable a potem je zczep zaciskami,kable tnij miedzy zyłami mniejwiecej co 1 cm,tylko pamietaj miedzy zylami i pociagnij to nzem do tapet tak z 5 cm a potem juz delikatnie rozrywaj,tak mialem na starym sprzeciez działalo bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda ze zdjecia nie jest moja, jest to dokladnie Antec SLK3700AMB. Caly artykol jest tutaj http://www.silentpcreview.com/article76-page1.html. Ja mam prawie identyczna konfiguracje, tylko ze wykorzystalem obudowe LX-6A19 http://www.directron.com/cslx6a19bl.html, ktora nie ma z przodu dzwi i ma dodatkowe gniazda audio i usb na przednim panelu (przez co mam troche wiecej kabli niz na tym zdjecou powyzej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plaskie kable i dobra cyrkulacja (pewnie lepsza niz przy okraglych)

Dołączona grafika

bardzo ładnie ale nie przy kazdej płycie głównej da się tak zrobic ja mam gniazda IDE na samym dole i przy 2 cd-romach i 2 hdd jest to impossible

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi