Gregg Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 No włąsnie. Czy mysz optyczna ma jakieś wymagania odnośnie podłoża po któym jeździ? Mam zamiar kupic mysz optyczną, a właśnie wykonałem sobie dzisiaj podkładkę z pleksy i nie wiem czy będzie się nadawała pod nią. Dodam jeszcze że pleksa jest podświetlana przez żelową "katodę" z dwoma diodami na niebiesko. Nurtują mnie następujące pytania: 1. Czy niebieskie światło nie spowoduje oszukania sensora? 2. Czy przezrocztste podłoże będzie dobrze czytane przez sensor? 3. Jeżeli nie moż być przezroczyste to czy przeszlifowanie papierem ściernym (zmatowienie) coś pomoże? 4. Jakie są najlepsze gryzonie radio-opto? Wszelkie odpowiedzi mile widziane 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jaki ci chodzi a podłoże to to jest znakomite -mam i polecam http://h4g.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/78 + to http://h4g.pl/product_info.php/cPath/29/products_id/51 i myszka porusz się super [w moim przypadku mx 500 , wczesniej IE 3.00] Rozwiązanie troche drogie ale warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ciemnie (najlepiej czarne), równie i gładkie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 matowa plexa powinna byc dobra [szklane podkladki sa matowe a sa przeciez wysmienite] a jak z podswietleniam to nie wiem :? Ja mam MX700 i jest wysmienita!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ja mam samsunga [po małsmodzie swietnie swieci na niebiesko spod podwozia] dziala wysmienicie od ponad pol roku zadnej podkladki niegdy nie uzywalem blat styka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ja mam samsunga [po małsmodzie swietnie swieci na niebiesko spod podwozia] dziala wysmienicie od ponad pol roku zadnej podkladki niegdy nie uzywalem blat styka :P Może i fajna ale: 1. Niebieskie światło już mam. :P 2. Chodziło mi o mysz optyczną bez ogonka. :P Dzięki za odpowiedź. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Tak...wszyscy radza gladkie czarne powierzchnie...na moim logitechu najlepiej sprawdziela sie (lepiej od kilku innych..zdroworozsadkowo lepszych podkladek) czerwona szmaciana podkladka (a podobno czerwone nie nadaja sie). Szmaciana tzn. matrial naklejony na gume. Niestety szmatka zaczela sie ostatnio na rogach odklejac od gumy...wiec bede znowu na poszukiwaniu...ale szmacianki to moja myszka chaba najbardziej lubi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale nadal nie wiem co z pleksą. :( Nadaje się czy nie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Jeśli jest nieprzezroczysta (zmatowiona) to raczej zadziała. Może być tylko problem z przyklejaniem do podłoża i może też "stawiać opór" jeśli jest zbyt gładka. Osobiście używam MS Inteli a podkładkę znalazłem w piwnicy :lol: - > duuuża plastikowa reklama (miałem ją kiedyś na sklepie) w kolorze bardzo czarnym. Oczywiście powierzchnia jest lita, i lekko chropowata dzięki czemu prawie nie występuje efekt przyklejania. Świetnie się jej używa. Sprawdzałem też na A4 bez kabla i o dziwo radziła sobie b. dobrze. Tak więc polecam czarne podkładki. I jedna uwaga. Myszki optyczne przerywają na błyszczącym podłożu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No właśnnie. [gluteus maximus] zbita... Byłem w skepie z moją własnoręcznie zrobioną, wypucowaną, dopieszczoną, najlepszą na świecie podkładką i sprawdziłem. Mysz optyczna nie działa na niej. :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 polecam Everglide Ricochet fUnc Killer - uzywam od 8 miesiecy - 0 problemow moj L. Dual Optic dziala super. a cena podkladaki stosunkowo nie duza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 osobiscie testowalem: func surface 1030 everglide ricochet steelpad 4s kartka papieru fellowes czarny 3 pierwsze byly najlepsze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ponoć to jest niezłe: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27165099 A to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27203787 ??? A co powicie na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27616704 ??? Wiem co to jest (było w jednym topicu) :lol: ale czy ktoś może miał "przyjemność" korzystać z tego jako podkładki pod mychę optyczną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A co powicie na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27616704 ??? Wiem co to jest (było w jednym topicu) :lol: ale czy ktoś może miał "przyjemność" korzystać z tego jako podkładki pod mychę optyczną?? Pięknie opisane, może się skuszę :) P.S. Jeździłem MX-em 510 po lustrze i nawet trochę działał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 a jakiego koloru jest najlepsza podkladka pod mysz optyczna - czarnego czy bialego ? przy ktorym kolorze lepej dziala - prosze o opinie doswiadczonych uzytkownikow ? Bo ja juz slyszalem rozne recenzje ze niby na czarnej gorze , ze baterie szybciej sie wyczerpuja niz na bialej - a to ze na bialej gorzej odbija swiatlo itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ja uzywam swojej myszki bezposrednio na bialym gladkim biurku - nie mam zadnych problemow a mam ja juz ponad rok model: A4tech SWOP3 ktos moze z niej korzysta? ( z czerwonym scrolem i nieprzezroczystym kablem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 najlepsza jest chyba podkladka z duza iloscia szczegolow :) gdzies to kiedys przeczytalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 najlepsza jest chyba podkladka z duza iloscia szczegolow gdzies to kiedys przeczytalem Czarne są najlepsze. - kiedyś kolor miał duże znaczeni teraz optyki działają prawie na wszystkim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 najlepsza jest chyba podkladka z duza iloscia szczegolow :) gdzies to kiedys przeczytalem :P chyba ze cos wyczytales, albo zapomniales o slowq "NIE" bo im wiecej szczegolow, tym optyczna myszka gorzej sie sprawuje: sensor robi bleeeeeeeeeeeeeedy!! wiem cos na ten temat bo probowalem pracowac na podkladce Logitecha [reklamowka myszek optycznych :D] myszka MX700 i naprawde przy przejsciach po tekscie myszka doslownie latala po ekranie!! :| PS. a biruko jest kiepskie - kurzy sie, brudzi, normalnie zwala :/ dlatego i ja musze se cos kupic w miare porzadnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 najlepsza jest chyba podkladka z duza iloscia szczegolow :) gdzies to kiedys przeczytalem :P chyba ze cos wyczytales, albo zapomniales o slowq "NIE" bo im wiecej szczegolow, tym optyczna myszka gorzej sie sprawuje: sensor robi bleeeeeeeeeeeeeedy!! wiem cos na ten temat bo probowalem pracowac na podkladce Logitecha [reklamowka myszek optycznych :D] myszka MX700 i naprawde przy przejsciach po tekscie myszka doslownie latala po ekranie!! :| PS. a biruko jest kiepskie - kurzy sie, brudzi, normalnie zwala :/ dlatego i ja musze se cos kupic w miare porzadnego :D nie pomylilem sie tak bylo :P zreszta moja smiga po kolorowej i jest git jak mialem czarna to sie wlasnie bardziej walilo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 a jakiego koloru jest najlepsza podkladka pod mysz optyczna - czarnego czy bialego ? przy ktorym kolorze lepej dziala - prosze o opinie doswiadczonych uzytkownikow ? Bo ja juz slyszalem rozne recenzje ze niby na czarnej gorze , ze baterie szybciej sie wyczerpuja niz na bialej - a to ze na bialej gorzej odbija swiatlo itp Jezeli to mysz bezprzewodowa to kolor ma wieksze znaczenie i wtedy lepsza ze wzgledu na baterie jest jasna powierzchnia (np. biala). A jak juz bylo tu wspomniane jesli bedzie tez jednolita to mysz nie bedzie "robic" naglych przeskokow. Sam szukam do swojego Logitecha jasnej podkladki robionej na plastiku. W pracy dostalem Brit-mata ale niestety zbyt kolorowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 jak chodz o dobrą jasną podkładke ta jest spox [troche droga] http://h4g.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/63 brite mata miałem to jest dobry ale przez jakieś 2 tygodnie potem się ztarł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetpe Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Ja polecam podobnie jak kilka innych osob Myszki Logitecha seria MX + Everglide Richoet fUnc k!ill3r ;] Taka podkladke udalo mi sie wyhaczyc za 80 zl na allegro uzywana (w niemal idealnym stanie:)" Wydaje mi sie, ze w dzisiejszych optykach (szczegolnie tych z wyzszej polki) nie ma problemow z doborem koloru podkladki. Byleby powierzchnia nie świeciła sie i nie odbijala swiatla (np. moj optyk nie chodzi na lakierowanym kartonie od papeterii :) Co do wyboru samego materiału z jakiego wykonana jest podkladka...to kwestia gustu jedni lubia miec cos mieciutkiego i przytulnego pod nadgarstkiem (szmacianki:), natomiast inni wola zimne i twarde blachy (np. super droga Stealpad 4S :) Aha przypomniala mi sie pewna smieszna sprawa dot. podloza pod myszki optyczne :) zobaczcie;] http://counter-strike.pl/front/komentarze....042&category=22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...