f-lexa Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Pytanko do wszechwiedzacych:Czy po wprowadzeniu FSB 166 wydajnosc plyty ktora oficjalnie bedzi miala takie ustawienie ,a plyty [o ile bedzie obslugiwac nowe procki] przetaktowanej ze 133 do 166 bedzie porownywalna. Zakladam tu hipotetycznie,ze beda to plyty z KT333. Pytam poniewaz zastanawiam sie od jakiegos czasu nad MOBO.Sklaniam sie do Gigagyte VRXP.Plyta ta obsluguje 100/133,ale spokojnie mozna ja przetaktowac do 166. Moze jednak brac cos na KT400?[telko te ceny :roll: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nie mam sensu pakowac sie w KT400 to jest jakis straszny szmelc problemu z obslugą pamięci i kiepska wydajność pewnie niedługo bedzie KT400a i moze wtedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Kolega ma racje, albo kt333 albo kt400A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Pytanko do wszechwiedzacych:Czy po wprowadzeniu FSB 166 wydajnosc plyty ktora oficjalnie bedzi miala takie ustawienie ,a plyty [o ile bedzie obslugiwac nowe procki] przetaktowanej ze 133 do 166 bedzie porownywalna. Zakladam tu hipotetycznie,ze beda to plyty z KT333. Pytam poniewaz zastanawiam sie od jakiegos czasu nad MOBO.Sklaniam sie do Gigagyte VRXP.Plyta ta obsluguje 100/133,ale spokojnie mozna ja przetaktowac do 166. Moze jednak brac cos na KT400?[telko te ceny :roll: ] Gwarancji mieć nie będziesz. Generalnie poczytaj jakie płyty najbardziej się podkręcają (powinny mieć wyniki FSB powyżej 166 znacząco by mieć jaką taką gwarancję) KT 333 ma po prostu odpowiednie dzielniki. Aby płyta chodziła na FSB powinna jeszcze być porządnie wykonana. Starsze płyty, które były jedynie prstą modyfikacją płyt z KT266A raczej nie będą działać. Te nowe konstrukcje markowych producentów raczej będą. Prawdopodobnie będą chodzić też niektóre płyty z KT266A - np. słynny Epox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...