Jodlasty Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 http://info.onet.pl/945213,12,item.html W moim mieście jest taki supermarket. Od dzisiaj nie kupuję nic w supermarketach. Co za skur...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasiu22 Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Było o tym na TVN (chyba :) ). Co do HM to nie kupuje tam zywnosci o kródkim terminie przydatnosci do sporzycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 to już od dawna wiadomo, co jak co ale żarcia w super markecie nie polecam kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0rbi Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Hmm byl kiedys tez taki program, tyle ze o handlu na bazarach i innych, byly opisane rozne metody na przywracanie mieska, np ponoc jak szynka zzielenieje to ladnie to ludwikiem schodzi ... a co do oszczednosci to cala Polska, pracowalem (juz tam nie wracam! :P ) ostatnio na hali w fabryce i sobie nozykiem do tapet rozoralem palca ... no i wedlug mnie to troche dziwne zeby na hali w fabryce nie bylo apteczki ... tzn znalezli jakis stary bandaz, a wode utleniona to po godzinie kolo znalazl ... no bez kitu, a jakby sie komus cos gorszego stanie to co wtedy ? i pewnie tez nikt nie umie udzielic pierwszej pomocy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::SNAP::.. Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 hehe LOL 1 lipca otworzyli blisko mnie "Champion" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalak Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 W hipermarketach to można kupować tylko napoje, chipsy, frytki :D, ale nigdy mięso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 tylko hcolera najlepsza kielbasa na grilla/ognisko to kielbasa domowa z championa :/ ehhhhh i tego chyba nie zmienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 tylko hcolera najlepsza kielbasa na grilla/ognisko to kielbasa domowa z championa :/ ehhhhh i tego chyba nie zmienie pfff moim zdaniem to już lepiej plutówke od rzeźnika kupić niż wcinać to coś no ale cuż jeżeli ci to smakuje to smacznego życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomek Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Ja naszczescie nie robie zakupow w Championie. wole Bieddronke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czara Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Podstawa zakupow w Supermarketach to nie kupowanie tam miesa !! tak to prawie wszytsko mozna tam kupowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feluke Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Ja naszczescie nie robie zakupow w Championie. wole Bieddronke :D Tam tez jest to samo pewnie. :P Ja wole przespacerowac sie do znajomego sklepiku i tam zakupic towar a najlepiej to odrazu do rzeznika jak potrzeba swiezego mieska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CePeK Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Heh tak się śmiejecie z supermarketów, a pomyślcie co robią w reustauracjach...Kiedyś na TVP1 był program co robią kelnerzy/kucharze itd. I powiem tyle, że wsadzanie palca do zupy czy naplucie do jedzenia to jest loozik w porównaniu do niektórych wyczynów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghazi Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 OFC, keine podatki, keine kontrole itp bo po co, lepiej meczyc tych drobnych sklepikarzy :) P.S. Wiecie ze w łazience w sklepie spozywczym musi byc instrukcja mycia rąk, normalnie padaka. A na takie rzeczy w marketach pozwalają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jodlasty Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Właśnie leci program na TNV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr0^^ | LoleX* Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Nadtlenek amoniaku, czy coś takiego i po pleśni ;) Kiedyś na TVP 1 był taki reportaż "3 życie kurczaka :wink:" Nie ma to jak dobry, polski targ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 :lol: Dostali 450 złotych kary :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jodlasty Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Tylko my klienci możemy ich ukarać nie kupując nic w tych supermarketach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 :lol: Dostali 450 złotych kary :lol: o <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le... zaraz mnie chyba <span style="color:red;">[ciach!]</span> do morza wciągnie... co za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y system... przeciez 450zł to około 8 klientów(jak zakupy małe)... Normalnie ja wychodze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::SNAP::.. Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 http://info.onet.pl/1,15,11,6682401,198293...41,0,forum.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 http://info.onet.pl/1,15,11,6682401,198293...41,0,forum.html :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonzi Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 Niestety duża część ludzi dalej będzie kupowała "świecące mięso" z hipermarketów, bo tam zawsze o te pare groszy taniej, a dla niektórych te grosze to kwestia przeżycia do końca miesiąca... smutne ale prawdziwe. a tak BTW kiedyś uwielbiałem takie potrawki z auchana (co sie odsmaża na patelni) i troche mi się niedobrze zrobiło jak się dowiedziałem z mediów, że te potrawki to "ostatnia faza" mięsa... <żygi> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonas Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 450 zł to ten i ów zostawia sam jeden w piątkowe/sobotnie popołudnie w markecie. "Nieszwierze mnieuso" - apage. Ale już paczkowane żarcie, typu batoniki, dżogurty, denaturat i tak dalej - czemu nie. Rzecz jasna nie wszystko jest "super tanie", jak kłamliwie głoszą etykietki, ale i tak wiele towarów jest kilkanaście albo i kilkadziesiąt pesos tańsza. A to już sporo, jak się w tygodniu zostawi ~50 pln. Zastanawiające jest co innego - traktowanie świątyń konsumpcji jak świątyń. Okrągłymi ze zdumienia patrzałkami przyglądałem się stadku buracząt z gromadką potomstwa, któreż to potomstwo natarczywie domagało się (cytat) "pochodzenia po sklepie". Żeby to jeszcze faktycznie było jakieś srogie centrum handlowe wielkości małego miasta, ale taki tam większy stragan z koszykami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 Dla wielu osób hasanie po markietach stało się sposobem na spędzanie czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN_DG Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 Pracowałem w biedronce :( Prawie 2 miesiące. Totalny wyzysk. Hmm. Najgorsze są kasy. Sadzają cię na 12 h. Jazda na maksa. Pod koniec dniówki to juz nic nie wiedzisz na oczy. Ale i tak z tym nie da się nic zrobić. Za duże to są korporacje.. Nie ma to jak osiedlowa, specyficznie pachnąca budka z warzywami.. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalak Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 450zł to można jednorazowo wydać 1 klient, jak tobi większe zaukupy. Więc kara jest śmieszna. Ale mnie dziwi to oszczędzanie na mięsie. Przecież dochody hipermarketu nie zalezą od mięska, na którym tak oszczędzają, ale na klientach, którzy kupują tam zapasy na cały tydzień, i jadą tam i zostawiają 300/400PLN z czego 20/40zł idzie na mięso. Więc to odświerzanie mięsa jest dla mnie śmieszne. Jeżeli przecież wyjdzie na jaw sprawa taka jak w Championie, to klienci nie przestaną kupować tylko mięsa w tym sklepie, ale przeniosą się do innego marketu, a to pociągnie wyniki sklepu na dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jodlasty Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 Jeżeli przecież wyjdzie na jaw sprawa taka jak w Championie, to klienci nie przestaną kupować tylko mięsa w tym sklepie, ale przeniosą się do innego marketu, a to pociągnie wyniki sklepu na dno. Mam nadzieję, że tak się stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasir Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 Nadtlenek amoniaku, czy coś takiego i po pleśni ;) Kiedyś na TVP 1 był taki reportaż "3 życie kurczaka :wink:" Nie ma to jak dobry, polski targ :P Nadmanganian potasu jest dobry by mięsko nagle stało się soczyste i miłe w wyglądzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr0^^ | LoleX* Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 O właśnie o to mi chodziło, wypadła mi z głowy ta nazwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typo666 Napisano 6 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2004 najlepiej to se "samemu" ( oczywiście z pomocą wykwalifikowanego człowieka ubojca ) kwiczącego świniaka z hodowli mojej ciotki bez paszów ani niczego sztucznego ubić , potem sie go rozprawia odrazu , dzielimy , kupujemy troche wołowiny ale musi być również świerzutka , kręcimy mięso na kiełbase z wołowiną i takimi tam duperelami , szynki polędwice w te siateczki spec. i do solanki na dzien lub dwa , i potem wędzareczka szynka polędwica na godzine kiełbasa prawie cały dzień , potem wrcamy do domciu kiełbase zażeramy w między czasie wrzucamy polędwice i szynke do wody i stawiamy na gaz żeby sie tylko nie gotowało i nie było zimne i gitara lepszej nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoltar Napisano 8 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2004 Typo666 dobrze prawisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...