jacek-xxl Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Czy możecie polecić jakiś dobry (może po polsku?) firewall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Sygate Personal Firewall, Outpost Firewall, Kerio Dwa ostatnie po polsku, sprawdz ktory Tobie najbardziej odpowiada (mnie ten pierwszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-xxl Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 czy po zainstalowaniu firewalla będzie działało GG? i jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 visnetic firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 iptables ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 licytacja :] BlackIce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 pf ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 norton personal firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 imho najlepszy wspomniany juz sygate personal firewall Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 a u mnie dzialaja jednoczesnie Sygate i Kerio. zauwazylem pewna rzecz. ze kazdy firewall dziala na inne zdarzenia i zabezpiecza w inny sposob. moge smialo powiedziec, ze tylko na 50% zdarzen (albo nawet mniej) zadzialaja oba firewalle. tak to zadziala albo jeden albo drugi. co do pytania o obciazenie kompa (bo moze takie pasc) to nie zauwazylem jakiegos spadku wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 a u mnie dzialaja jednoczesnie Sygate i Kerio. zauwazylem pewna rzecz. ze kazdy firewall dziala na inne zdarzenia i zabezpiecza w inny sposob. moge smialo powiedziec, ze tylko na 50% zdarzen (albo nawet mniej) zadzialaja oba firewalle. tak to zadziala albo jeden albo drugi. co do pytania o obciazenie kompa (bo moze takie pasc) to nie zauwazylem jakiegos spadku wydajnosci. a moze to dlatego ze jak jeden FW wychwyci np atak to drugi juz nie ma co wychwytywac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 przeciez one nie wspolpracuja ze soba jako tako. wiec kazda akcja jest analizowana przez obydwa osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 przeciez one nie wspolpracuja ze soba jako tako. wiec kazda akcja jest analizowana przez obydwa osobno. ja sam szczerze mowiac nie wiem dlatego post w formie pytania wlasnie sie tak zastanawiam czy aby na pewno kazde zdarzenie jest analizowane oddzielnie zalozmy ze idzie podejrzany pakiet - np scan portow w tym momencie np Kerio wylapuje go i blokuje zatem nie ma juz nic do blokowania dla Sygate'a nie moga przeciez dwa FWlle jednoczesnie zablokowac tego samego pakietu bo pakiet jest tylko jeden :!: dlatego mi sie wydaje ze reaguje ten ktory pierwszy wylapie zagrozenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 w sumie masz racje. ale dlaczego jest tak, ze czasami reaguja oba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...