Skocz do zawartości
Dracu

radeon 9550 xt gecube

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o szybka odpowiedz , czy wystarczy do karty Radeon 9550XT zasilacz 300W ???? mam zamiar dzisiaj zakupic ta karte i nie wiem czy mi zasilacz styknie , a jesli nie to moze doradzicie mi jakis zasilacz 350W do 100zl ???? prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze o szybka odpowiedz , czy wystarczy do karty Radeon 9550XT zasilacz 300W ???? mam zamiar dzisiaj zakupic ta karte i nie wiem czy mi zasilacz styknie , a jesli nie to moze doradzicie mi jakis zasilacz 350W do 100zl ???? prosze o pomoc

maga byc porblemy ze stabilnoscia kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ivan07 gdzie kupujesz tego gecuba r955o? na proline jest tylko ma jakoś za duże zegary meilowałem z nimi to podali mi że to rev. 2.1 czyli powinno być mniej. ale chyba się skusze a może ktoś ma lepszy pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wiem chyba najwyrzsze to 445/580mhz

na proline podawali rdzeń 500 ramki 3,3 600MHz iżeby było smieszniej podali że ten gecube jest na RV350 wwiec prosiłem ich o potwierdzenie specyfikacji bo z tyakimi zegarami to chodzą Radki 9600Xt wiec niezł rev musieli dorwać okazało się żę rev 2.1 i zegary znikły ze specyfyikacji a pojawił się marketigowy bełkot

jeszcze zmienili nazwe modelu coby niebyć gołosłownym http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...05f3132385f4558

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli ten zasilacz jest markowy (Enlight,Huntkey,Modecom) to powinien dac rade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanizi

Szukalem na google i w topicach o r9550 ale nie znalazlem tego czego szukalem a mianowicie jakie pamieci ma GeCube 9550 ale nie wersja XT, zwykla 128bit, ile ona ma ns ??? Mam mozliwosc wymiany obecnej karty wlasnie na taka za 50zl, niby nie ma problemu ale karta przychodzi z hurtowni i dopiero po otrzymaniu dowiem sie co to za zonk tam siedzi.

Ma ktos ta zwykla wersje, to niech sie podzieli informacjami :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanizi

Szukalem na google i w topicach o r9550 ale nie znalazlem tego czego szukalem a mianowicie jakie pamieci ma GeCube 9550 ale nie wersja XT, zwykla 128bit, ile ona ma ns ???  Mam mozliwosc wymiany obecnej karty wlasnie na taka za 50zl, niby nie ma problemu ale karta przychodzi z hurtowni i dopiero po otrzymaniu dowiem sie co to za zonk tam siedzi.  

Ma ktos ta zwykla wersje, to niech sie podzieli informacjami :]

ja widzialem wersje z 5ns :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dual Channel nic niedaje. Moja XT chodzi z 400/500 na 460/540. Po założeniu  

radiatorków na pamięci komuś z forum poszło na 590 :)

witam jesli to jest gecube 9550xt to slabo wam idzie , ja mam rev 1.2 z pamieciami 2.8ns:

Dołączona grafika

pojdzie ponad 800 , ale pomysle nad podciagneiciem napiecia i wtedy moze cos wyysokiego dam , pozatym musze zwiekszyc napiecie rdzenia bo na 500 sie restartuje:/ .. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dziwny(przynajnmiej tak mi sie wydaje) problem. mianowicie po formacie wyniki jakie uzyskuje na 3dmarku 03 ksztaltuja sie na poziomie ok 2100 pkt. przed sformatowaniem dysku wyniki utrzymywały sia na poziomie ok. 3000 pkt. Co moze byc tego przyczyną? mam rev2.0mam dziwny(przynajnmiej tak mi sie wydaje) problem. mianowicie po formacie wyniki jakie uzyskuje na 3dmarku 03 ksztaltuja sie na poziomie ok 2100 pkt. przed sformatowaniem dysku wyniki utrzymywały sia na poziomie ok. 3000 pkt. Co moze byc tego przyczyną? mam rev2.0 testy przeprowadzane na tych samych sterownikach i ustawieniach sprzętu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi