Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Nie wiedziałem jak nazwać ale inglisz brzmi super. Nie jest to jakiś mod z prawdziwego zdarzenia ale chcę go poddać konstruktywnej krytyce :wink: Przedmiot moda to buda Codeshita lecz modelu nie wiem bo zerwałem z tyłu nalepkę. Moja praca polegała na zamontowaniu kółek, wyświetlacza LCD 4x20 znaków, wycięciu okienka z boku obudowy (nie po to aby tam zaglądać co to to nie :lol: ) oraz zamaskowaniu DVD-romu i CDRW. Teraz wykonałem jeszcze fanbusa lecz go nie zamieszczę bo nie mam do niego odpowiednich gałek. Jak znajdę będą foty. Szczególnie dumny jestem z zamaskowania oraz sposobu otwierania DVD i CDRW. Przyciski otwierania przeniosłem na górną krawędź obudowy. jest i ładnie i funkcjonalnie. Poważnie lepiej pacnąć z góry i otwożyć niż celować pod szufladą. Kolor obudowy to srebrny metalik, pleksa na froncie jest zabarwiona na niebiesko, okienko pleksa matowa (ja nie muszę widzieć co jest w kompie). Jak zechcecie to zamieszczę więcej fotek a na razie nie chcę zaśmiecać forum. Z profilu I od frontu Takie były początki. Kanał powietrzny z Castoramy + świecący CoolerMaster na procu Rzut izometryczny :wink: Po wycięciu okienka. Lekka kicha :) Wycinanka kurpiowska cd. oraz zamaskowanie DVD i CDRW Zamontowanie LCD w zatoczce 2x 3,5 cala Zmiana pola pod przyciskiem Power i Reset oraz obwódki LCD na bardzo ciemną pleksę I na dokładkę spód i tył budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 jak dla mnie extra :) Bardzo ladna buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 skromnie ale bardzo ladnie, pomysl z matowa pleksa super, fajnie sie kolorki rozchodza na niej :) z gustem i bez zbednych wariacji, GJ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 a łyzka na to : wiecej fotek (i troche srodka :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 taa daj troszeczke fotek ze srodka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Coś cie się tak na ten środek uparli :?: :lol: Dlatego jest matowa pleksa bo srodka jak na razie się wstydzę :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 quake3.exe +play soundfeedbackvoc_holyshit.wav. Tyle bym powiedzial. Dodam jeszcze ze jeden z najladniejszych modow jakie tu widzialem. No i wcale sie nie upieram na srodek ;) . Juz nic nie zmieniaj, bo mozesz zepsuc efekt. A tak jest schludnie, ladnie, bez niepotrzebnych fajerwerkow. P.S. daj zdjecia tych przyciskow do otwierania, bo jakos ich nie widze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 No całkiem ładny modzik :) Ta matowa plexa to pewnie po to żeby burdelu w środku nie bylo widać :lol: ale i tak pomysł niekiepski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ładnie to wyglada tak ,... estetycznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 huhu doczekalem sie, wreszcie zdjecia skonczonego moda a nie same projekty. gratz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 all cacy... okno szczegolnie... ale ten przód.. taki pospolity.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Mi sie bardzo podoba :) efekt koncowy o niebo lepszy od tego co bylo napoczatku (ten tunel) :lol: jak mozesz to daj fotke ze zblizeniem na LCD bo jestem ciewawy jak tobie wyszlo jego wykonczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 To jest mój nie skończony fanbus. Na razie tylko 3 gałki. Mam w związku z tym dylemat jak go podświetlić :?: Trochę się przejechałem i za szeroko rozsunąłem potencjometry. Zchrzaniłem proporcje i dlatego gałki tylko fi 12mm. Gałki oczywiście zostaną skrócone albo wpuszczone głębiej. Myślę o okrągłej obwódce z niebieskim podświetleniem. Próby już robiłem, źle nie wygląda. Ze skrajnymi gałkami będzie feler. Są za blisko śrubek mocujących pleksę i koło fi 16mm się nie zmieści. A i jeszcze przyciski do napędów Chcę coś jeszcze zrobić z kominem (widać go w tle). Na razie jest zaślepiony wygłuszeniem z karimaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 aRoo"]quake3.exe +play soundfeedbackvoc_holyshit.wav ja bym powiedzial Excellent ;] buda byla calkiem zwykla ale zrobiona jest cycus :) jeszcze raz GJ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 te srubeczki to imbusiki... bo niedowiduje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Tak śrubki to inbus. Ale takie już mi się dostały(oryginalna buda). Mój mod ich nie obejmował. Jak mówiłem to bardzo skromny mod :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no bardzo ładny modzik ;) good job ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 To jest mój nie skończony fanbus. Na razie tylko 3 gałki. Mam w związku z tym dylemat jak go podświetlić :?: Trochę się przejechałem i za szeroko rozsunąłem potencjometry. Zchrzaniłem proporcje i dlatego gałki tylko fi 12mm. Gałki oczywiście zostaną skrócone albo wpuszczone głębiej. Myślę o okrągłej obwódce z niebieskim podświetleniem. Próby już robiłem, źle nie wygląda. Ze skrajnymi gałkami będzie feler. Są za blisko śrubek mocujących pleksę i koło fi 16mm się nie zmieści. (obrazki MaRoo wycial, zeby nie smiecic za nadto :D) Jezeli bedziesz robil obwodke wokol galek, to jeszcze mozesz troche poratowac szeroko rozstawione galki. Wytnij otwory na obwodki blizej srodka, i wstaw w nie galki. Powinny dac sie przesunac o jakies 5-8 mm, a to by chyba wystarczylo. No chyba ze juz sie nie dadza przestawic- zalezy jak zamocowales potencjometry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 No tu jest pies pogrzebany bo drugi raz płytki mi się trawić niechce i przelutować to wszystko. Niestety odpada z lenistwa :wink: Ale mam nu prodżekt. I może się uda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A nie mozesz odlutowac potencjometrow od plytki i przylutowac je na kabelkach, a potem jakos przykrecic/przymocowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 No tu jest pies pogrzebany bo drugi raz płytki mi się trawić niechce i przelutować to wszystko. Niestety odpada z lenistwa :wink: Ale mam nu prodżekt. I może się uda :Dto zrob na kablach potencjometry :) ja robilem fanbusa na plytce uniwersalnej i inaczej nie dalo rady zeby to dosc ladnie (symetrycznie ) wygladalo ;) a tak pozatym to naprawde super mod. przynajmniej nie zadna choinka z katodami i wentylatorami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Wymyśliłem co by tylko z góry zrobić takie łuki nad gałkami. Lub łuk rozszerzający się w prawo. Dużo z tym roboty nie powinno być. Przetestuję na jakiejś próbnej zaślepce. Tej nie mogę zmarnować bo więcej nie mam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ...klasyka... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 good job :-) fajnbus nawet niezły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no, no ladnie :D i to okno... bardzo subtelne nie ma zbednego przepychu moglbys jeszcze pokazac zdjecia lcd - pare zblizen nie zaszkodzi ;) forum na pewno tym nie zasmiecasz aha moglbys dac bardziej masywne galki od fanbusa, mysle ze daloby to lepszy efekt (jezeli da sie to jeszcze jakos przerobic) i te naklejki z przodu oderwij :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A co to takie fajne z przodu tasemiki i swieca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A co to takie fajne z przodu tasemiki i swieca??to jest normalny bajer w budzie kodgena, nic kupnego ... zadna katoda or something siakies diody chyba czy cus, organoleptycznie nie sprawdzalem to nie wiem dokladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A co to takie fajne z przodu tasemiki i swieca?? http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=20&g=123 Chyba to (: Tylko który kolor ni wim, pewnie żaden z tych : Obudowa - nie przesadzone oświetlenie, może nie powala, ale robi b.d wrażenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A podoba mi sie to. Zakupił bym sie i owina obudowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Bardzo ładna obudowa. Czy mugłbyś powiedzieć jak podświetliłes przednie zaślepki 5,25'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...