Pawelek69 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy formatowanie komendą format c: lub formatowanie programami narzędziowymi np. w czasie instalacji Windows XP zużywa w jakiś sposób twardy dysk? Słyszałem do kolegi infoermatyka że podczas częstego formatowania dysku mogą uszkodzić się sektory. Czy to prawda? Bo moim zdaniem to mogą się one uszkodzić podczas niskopoziomowego formatu, a nie logicznego frmat c:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Jak będziesz go formatował co 10 minut przez kilka lat to mogą sie uszkodzić, ale prędzej dysk się zepsuje niz wystąpią na nim jakiekolwiek badsektory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mój dysk formatowałem około 100 razy i działa.... prędziej padnie od czegoś innego niz od normalnego formatu :] no chyba że zrobimy low format.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...