hajper Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Szukalem i nie znalazłem, żeby ktoś dał taki temat - to dam ja :) Bawię się od jakiegoś czasu w wirtualne przerabianie samochodów - przerabia się za pomoca programów typu Photo Shop, Paint Shop czy Corel. Ja używam windowsowskiego painta i Paint Shop Pro 7. Co daje VT ? Np. to, że właściciel moze oblukac jak będzie wyglądać auto bez wdawania sie w koszta :) Niby to zabawa ale ja osobiście (nie chwaląc się ;) ) jestem autorem przynajmniej 3 aut w realu (BMW 7 e-38, lakierowanie Smarta i chyba Opel Vectra), było kilka innych ale nie wiem, czy doszły do skutku. Troche o VT na świecie - najlepsi w VT są...Polacy :) Iacoski, Garg, Ruseq - wygrywali międzynarodowe konkursy PhotoShopa - ich pracki naprawde miażdzą, moje to syf w porównaniu do ich wyczynów. Koniec gadania, troche pracek teraz :) : Przed Po Przed Po Przed Po Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ducat Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Temat mi się tez podoba, niedawno załozym podobny mysląc ze takiego niebyło ale zostałem objechany ze było i temat został zamkniety, ale spoko, tez mam sie zabrać za VT tylko mnie cos lenistwo ogarneło ... ale kiedyssię wezmę. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 moglbys mi zdradzic tajniki takiej pracy? chodzi mi o trzy rzeczy: - wymiana kolorow - wymiana felg - przyciemnienie szyby jesli chcesz to napisz na priva. plizzzzzzz pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Zmiana kolorów - dla PaintShopPro (w PhotoShopie jest chyba podobnie) - zaznaczasz lassem elementy, dla których chcesz zmienić kolor (najlepiej zaznaczać po kawałku - na łączeniu elementów np. błotnik, maska), potem bierzesz colorize (sprowadzasz do czarno-białego) i w opcjach wybierasz color/adjust, potem color balance - tu kolor wybierasz suwakami (szukasz, który Ci sie podoba). Wymiana felg - albo robisz własne, co jest "ciut" trudne, ale znajdujesz auto, które jest ustawione pod kątem takim, jak auto, które przerabiamy. Wycinamy ją, potem troche zabawy z dopasowiem (najczęściej chodzi o dopasowanie ostrości - sharpen oraz rozmazanie miejsca łączenia - blur/soften) Przyciemnienie jest najłatwiejsze - zaznaczasz szybę lassem(to się tyczy też świateł itp), potem w opcjach wybierasz color/adjust/brightess i wystarczy wpisać o ile ma być przyciemnione (-50 - przyciemnienie o 50, 50 - rozjaśnienie o 50). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 co do pierwszego to nie pomyslalem ze to ludziska robia w ten sposob. wiem ze w photoshopie jest opcja wymiany kolorow i myslalem ze to tego sie uzywa. ale nigdy nie doszedlem do tego jak to robic. co do felg. no metoda prosta. a ja myslalem ze jest opcja obracania 3d w photoshopie :wink: przyciemnianie prosta sprawa. no tego to nie musialem pytac ale tez dla pewnosci zapytalem. dzieki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 jak bede mial zdjecia (bo mi trag szlafil datexa z 500 mb aut/ felg/spojlerow) to cos pomodze :D To nie jest takie trudne. Co do Twoich obrazkow- spox poza jednym- popraw chlodnice w tej pierwszej hondzie bo wyglada jak przyklejona zaraz pod kratka. Troche glebiej ja wrzuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mi się podoba coś takiego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 u mnie cos nie widac obrazku... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ktos tu linka nie potrafi dobrze wkleic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Oj Hajper...co takie stare pracki pokazujesz ?? Zainteresowanych VT odsylam na nasze forum: http://www.forum.moto-portal.pl/viewforum.php?f=5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Jakie stare czarnuchu, Preluda ma tydzień :) Z resztą, ja nie robie VT już dość długo czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 wie ze opona jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a :P zaczelem sie w to bawic dzisaj i to jest prototyp... znaczy sie first projekcik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 usun to neuspeed i listwy boczne... tak to spoko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Fajna zabawa, ale ze nie interesuje sie tuningiem to troche nudna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlaw Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 NO ładnie chłopaki. MOżna wiedzieć ile jeden taki tuning zajmuje wam czasu?? Najbardziej podoba mi się ten seat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mi to audi zajelo 20 min. Teraz zajrzalem na forum VT i wziolem sie za samochod z mistrzostw: http://www.forum.moto-portal.pl/viewtopic.php?t=3304 Ale jak juz mowilem Tuningiem sie nie interesuje wiec nawet nie wiem co zmieniac za bardzo i skad brać materiały :D Ale postaram sie zrobić coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 co do pierwszego to nie pomyslalem ze to ludziska robia w ten sposob. wiem ze w photoshopie jest opcja wymiany kolorow i myslalem ze to tego sie uzywa. ale nigdy nie doszedlem do tego jak to robic. Co kto woli, ja wole wymienić kolor niż bawić sie w zaznaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 wywalilem listwy, poprawilem prog, przedni zderzak, felgi, przyciemnilem szyby, zmienilem kolor, wywalilem klamke z tylnych drzwi. Program- CPT 9 + kilka obrazkow z sieci :). Czas- lacznie- 2 godziny, z czego duza czesc to proby z kolorem auta, za cholere nie mogl sie niebieski spasowac z otoczeniem- takie zdjecie chyba chamskie ;) , wiec zrobilem zolty. Kameleon nie wyszedl. ___________ Edit. W lewym dolnym rogu jest cien kolesia, ktory zrobil zdjecie :lol: Edit2. Nie, to chyba nie jego cien :D Za maly mi sie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levteam Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dobra to teraz moje praca, ale to mój pierwszy samochód więc wiecie jeszcze to nie jest rewelacja. No i po tuningu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A Tuning auta jest drogi woguóe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 heh troche dresiarski temat - ale kazdy lubi to co lubi :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levteam Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A Tuning auta jest drogi woguóe?TO tak jabyś sie spytał czy komputery są drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levteam Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 heh troche dresiarski temat - ale kazdy lubi to co lubi :) pozdrawiamJakie dresiarskie czy ty tu widzisz jakieś tuningowane BMW lub poldka. BO ja jakoś nie. I nie słychać również łupiącego basu. Jeśli ci sie kojaży aut z dresiaami. To dziwne masz skojażenia. Obejżyj sobie szybkich i wściekłych, albo wejź na www.schnazzy.com i ściągnij se któryś z filmików(fajny jest Import Life 2). A jeżeli twierdzisz, że polski tuning to dresiarstwo o przyjedź Do Białej Podlaskiej w przyszłym roku na wyścigi 1/4 mili i popatrz czy to jest dresiarstwo. A jeżeli masz coś do Virtual Tuningu to dajcie mu BANA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wlasnie szybcy i wciekli to najbardziej porazkowy film , zwlaszcza czesc 2ga;) oraz dziela typu torque ;) , ale mowie ze kazdy lubi to co mu sie podoba wiec mnie na sile nie "nawracaj" , pozatym na forum siedze ze wzgledu na komputery a nie oblozone plastikiem auta:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 @pyrko: film faktycznie porazka, ale wylacznie przez fabule. Do samochodow nic nie mam, bo tak wlasnie robia auta w USA, a coraz czesciej w europie. Nie wierzysz, to zajrzyj tutaj- dzial gallery Wydaje mi sie jednak, ze to jest temat o VT, czyli o wykorzystaniu komputerow do obrobki grafiki, wiec cale to gadanie o dresiarstwie, buractwie, lolactwie, czy jakkolwiek to zwiecie, jest bezcelowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 sluchaj mam respekt do ludzi ktorzy tuninguja przez duze T samochody bo to praktycznie sztuka, jednak nie podoba mi sie kultura ktora zazwyczaj towarzyszy temu zjawisku, ot moja opinia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No... Kultura jest fajna :D Wczoraj niezle sie napocil jakis gostek, zeby nas wyprzedzic "stuningowanym" zbyt szerokimi felgami, tona szpachli na tylnej klapie i stadem naklejek Kadettem. Chyba sie ucieszyl jak go puscilismy, i bedzie kumplom w poszpachlowanych maluchach (szkoda biednych aut :/ )opowiadal, ze sie scigal i nie ma na niego mocnych, bo nie dotrze do niego ze sie z nim bawilismy (a nie tylko my ;), bo i kierowca Passata, hondy Civic i paru innych aut, zniesmaczonych pierdzeniem wydechu obok lewych drzwi :lol: ). Smutne ze niektorzy sa tak glupi, ze az glowa boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...