kiermar Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mam monitor 17" LG Flatron ez T710PH, od początku eksploatacji zaczeły się problemy z namagnesowaniem, jak sądzę. Po tygodniowej przerwie w pracy, tęcza kolorów schodząca się do środka. Po zastosowaniu degauss minimalna poprawa. Wizyta w serwisie przyniosła niepełny skutek. Teraz w prawymj górnym rogu kolor niebieski przechodzi w zielony. Intesyfikuje sie to w dniach gdy komp jest wyłączony. Poprzedni monitor padł na przetwornice, tez LG. :twisted: . Miał ktoś podobny przypadek ? Co robić? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja mam monitor LG i śadze że są to dobre monitory Ja i większość moich znajomych ma monitory LG i nikomu się nic takiego nie stało Dostałeś egzemplaż z jaką wadą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja też mam LG i wszystko jest ok. Chyba czeka Cię kolejna wizyta w serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 8O Czy jesteście pewni, że taki monitor nie jest wyjątkowo czuły na pole magnetyczne :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Jestem pewny te monitory są dobre i zawsze będe poleał firme LG jeśli ktoś będzie chciał kupić monitor :D za to jak ktoś będzie chciał kupić cd-rom LG to mu odradze stanowczo sam mam i ciągle z nim problemy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Jeżeli efekt nasila się w dniach w których komp nie jest włączony, to według mnie kineskop jest narażony na działanie zewnętrznego pola magnetycznego, powodującego ten efekt. Jeśli masz możliwość, to postaw monitor w innym miejscu lub postaraj sie zlokalizować źródło pola magnetycznego. Może są to słabo ekranowane głośniki komputerowe ? Niewykluczam oczywiście wady monitora, ale trzeba wyeliminować też inne możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Moje głośniki za 15zł są 1cm od monitora mam jeszcze wieżę podłączoną do kompa bo na tych szitach nie da się słuchać ale w czasach ich świetlności kiedy grały nic się nie działo z monitorem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Ten monitor pracował przez tydzień bez głośników, bez efektów. :evil: Nawet komórkę wynoszę z pokoju :roll: Objaw nasila się gdy nie jest włączony np.: tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 co to jest degauss? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 co to jest degauss?to jest taka funkcja w opcjach monitora która go rozmagnesowuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 :twisted: naprawde, jest ktoś kto nie wie co to degauss :?: wybaczcie i nauczcie pokory :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...