youseek Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Witam. Aktualnie posiadam pamiec DDR GeIL 256MB PC-400 Ultra. Ostatnio myslalem o wymianie na Hynixy, 512 lub 1024. Kazdy je chwali, ale np CL maja = 3, ja w geilach mam CL=2. Troche obawiam sie nizszej wydajnosci. Dodam ze moje pamieci nie kreca sie zbyt dobrze, utrzymuja niskie timingi jednak przy fsb > 220 mhz sa klopoty, a asynchro 5/6 tez niewiele pomaga, dopiero przy 4/5 jakos startuja.. Co byscie mogli mi polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Witam. Aktualnie posiadam pamiec DDR GeIL 256MB PC-400 Ultra. Ostatnio myslalem o wymianie na Hynixy, 512 lub 1024. Kazdy je chwali, ale np CL maja = 3, ja w geilach mam CL=2. Troche obawiam sie nizszej wydajnosci. Dodam ze moje pamieci nie kreca sie zbyt dobrze, utrzymuja niskie timingi jednak przy fsb > 220 mhz sa klopoty, a asynchro 5/6 tez niewiele pomaga, dopiero przy 4/5 jakos startuja.. Co byscie mogli mi polecic? Jeśli masz płyte na nforce2, do tego pamięci pracujące w dualchannel, to nie oczekuj od nich stabilnej pracy na fsb > 200 przy CAS 2 - zwiększ im do 2.5, jak to nie pomoże to do 3 - wówczas otrzymasz to co miałbyś na hynixach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...