malarz84 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 witam, mam 4 urzadzenia - 2 dyski (segate 80gb oraz samsung 20gb) + cd rom (LG) i nagrywarke (teac) .. problem jest nastepujacy: w zaden sposob nie moge ich podpiąć tak zeby dzialaly .... na jednej tasmie mam 2 dyski na 2 tasmie mam 2 CD, z dyskami jest ok a z cd master dziala ok ale slave jest rozpoznawany ale z bledem, czli widac urzadzenie teag !!@@@!!! zamiast TEAC i nie jest rozpoznan jakos nagrywara ale jako cd zwykly .... jak mam to skonfigurowac zeby bylo ok ? chyba probowalem juz wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 mam wrazenie ze przyczyna jest tasma ........ ale nie jestem pewien .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 tak raczej to tasmia - gdy przy wylaczyonym pc poruszam tylko tasmia w miejscu gdzie jest podpieta do nagrywarki komp rozpoznaje ja inacze (TEGA @#$!!@) ale poprostu jej nie widzi ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 po pierwsze jak podpinasz CD i CD-RW to nagrywarka musi isc jako master :!: a na dodatek zmien tasme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 1) uzywaj przyscisku zmien bo cie moder ze skory obedrze ;) 2) chcesz se przekonac to zamien ze soba tasmy i jak dyski zaczna krzaczyc to bedzie znaczylo ze faktycznie tasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 zmienilem tasme na nowa, teraz nagrywarka jest ok ale cd-rom jest blednie odczytywany ......... (mam taśme z ekranami) co sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 co mozna w biose zmienic ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 malarz84, masz taki przycisk . Naucz siez niego korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Podstawowe pytanie: czy wszystko ci działa? bo jeśli są problemy tylko z literkami to olej je... Jeśli masz dobrze ustawione zworki i ... właściwe taśmy (80 do hdd i 40 do cd) to biosie raczej nic nie zmienisz, powinien sam rozpoznać ale jeśli masz ręczne ustawianie trybu dma i pio to napędy master ustaw na 5 a slave na 2, (a najlepiej wszystko na auto) zdarza się też, że niektóre napędy cd chodzą tylko na pio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 do CD mam tasmy 80 tak jak do dyskow .... literki sie rypia ale, jak wloze cd do napedy gdzie jest problem to niestety nie moge nic odczytac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 mam wszystko n aauto w biosie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 gdy staram sie otworzyc cd (pomijam ze autostart nie chodzi) wyskakuje mi komunikat (bład odczytu, struktura dysku jest nie czytelna) ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 do CD mam tasmy 80 tak jak do dyskow1.To załóż wreszcie 40-tke! 2. Używaj funkcji "zmień" (post) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 a niby czemu nie moze isc na 80? u mnie smiga az milo - poprostu jak urzadznie nie nie obsluguje to sie nie wlaczy UDMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 no dobra - przyjde do domu to zamątuje 40, moze cos z tego bedzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 no prosze - podpiolem tasme 40, wszystko smiga OK - jestem pod wrazeniem .... DZIEKI .. !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...