PelzaK Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 witam... chciałem zapytać czy ktos moze wie jak .. i gdzie podłączyć skrypt logowania na konto XP przez sieć... a lepiej próby logowania. Sytuacja wygląda tak... W momencie gdy ktoś próbuje zalogować sie na jakimś koncie na moim komputerze przez sieć.. chciałbym żeby wykonał się kawałek kodu.. najlepiej *.bat, w którym uzyta była by usługa posłaniec, tj "NET SEND user msg". Jesli da sie wykryc jakos taki fakt to jeszcze skąd wziąc nazwę usera (nazwe kompa usera) który dopuszcza się tego procederu :twisted: no chyba ze sam windows tego nie potrafi .. ale po co ma wbudowany interpreter skryptów :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Samo logowanie to wystarczy w autostarcie na danym koncie umiescic plik wsadowy(bat). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 jak oststnio sobie umiesciłem taki plik logowania to ledwiem odzyskał władze jako administrator kompa :], pozatym windows wykrywa próby logowania bo mam włączoną inspekcję zdarzeń logowania więc najlepiej jakby to wykorzystać w jakis sposób... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...