Skocz do zawartości
Madness

Kręcenie GF5700 + wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

Pamięci to otoczenie ;) A co tam masz za wskaźnik to nie wiem. Mam pewnie innestery i w dodatku po ang. Napisz dokładnie co tam jest i jaką

masz temp. otoczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp.otoczenia 28s przy otwartej budzie boje sie zamknąć.I niestety musiałem obniżyć taktowanie pamięci z 690 do600 bo 3dmarku miałem zakłocenia.Jak ci sie udało tak podkręcić?I co mi radzisz jakie mam załozyć chłodzenie na karte,czy tylko radiatorki na pamięć czy jedną na pamięc i rdzeńnp.Zelmana bez wiatraka ale czy to dobrze wychłodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam boxowe chłodzenie na GPU i miedziane radiatorki na pamięci. Dla mnie kupno zalman mija się z celem. A temp. pamięci taką masz w stanie spoczynku ? I czy masz jakieś wiatraki w budzie ? Jak udało mi się... na początku bałem się podkręcać ale Amras (pozdro 8)) sporo mi podpowiedział i podkręciłem. Ja z mojej więcej już nie wyciągnę. ani pamięci ani gpu nie chcą iść bez artów powyżejj 90 (tzn. 590/690).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co sie dzieje ale powy.żej 497/576 które uzyskałem gdy podkręcałem winfox nie moge dojść już sie cieszyłem że sie udało ale w 3dmarku mjałem słabsze osiągi i musiałem wrócić do starych ustawień....gdzie robie błąd?????????bude mam narazie otwartą bartona 2500@3200 gdzie robie błąd????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś roztrzęsiony jesteś. Napisz post normalnie to ci pomogę ;)

I dziwnie to u ciebie wygląda. Pozwolisz że jutro ci pomogę ?? Dzisiaj wymiękam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahaha

Far Cry

Prawie wszystko Medium ( woda-high cienie-low. Cienie mam w du..ie ) 4 anty 4 anizo na zewnątrz 25-35 ramek a w budynkach 60 :D :D :D

Nie wiedziałem że będzie tak pomykało. Jeszcze jakość tekstur wezmę na high bo jak dla mnie zbyt rozmyte. Zaraz jeszcze podwyższe detale. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na kartę za 600zł cienizna :? Tyle wyciągają na R9550XT i to na słabszych prockach.

Kornjestthebest przestan ludziom wciskać swojego GeCube.... I tak wiadomo że FX5700 to karta mocniejsza więc nie siej zamętu

buheheh, z której strony mocniejsza? chyba ma tylko mocniejsze modyfikacje w sterach pod 3dmarka, ale i to jej nie wychodzi. no i masz we wszystkich nowych gierkach bullet tima.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i masz we wszystkich nowych gierkach bullet tima.

:lol: :lol: :lol:

No sorry ale nie moge się powstrzymać. Jak na 5700 masz bullet time to jestem normalnie święty mikołaj. Demo Colina 5 2x anty 2 anizo max detale i zero zamułki. Rbr działa spoko na 4x a 4x an i max detale więc co ty panie gadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sorry ale nie moge się powstrzymać. Jak na 5700 masz bullet time to jestem normalnie święty mikołaj. Demo Colina 5 2x anty 2 anizo max detale i zero zamułki. Rbr działa spoko na 4x a 4x an i max detale więc co ty panie gadasz.

odpal farcry'a w full detalach;]

sam piszesz że grasz w medium. a ja gram w mieszence cienie medium reszta na high i coś woda na maxa.

coś jest nie tak skoro zapłaciłeś więcej i masz jeszcze dx9.co prawda masz aa i anizo , ale powiedz jak grasz bez nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpal farcry'a w full detalach;]

sam piszesz że grasz w medium. a ja gram w mieszence cienie medium reszta na high i coś woda na maxa.

coś jest nie tak skoro zapłaciłeś więcej i masz jeszcze dx9.co prawda masz aa i anizo , ale powiedz jak grasz bez nich

Ok, zaraz puszcze fc bez aa i anizo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienie medium reszta high 20-30 fps na zwenątrz a w budynkach 30-60 (60 jak nikogo nie ma :lol:). Widzisz bo ja wolę mieć gładsze krawędzie (ciarki mnie biorą jak widzę postrzępione tekstury) kosztem jakości. A na medium tak źle nie wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój konfig:

2500+@3200+ ; 512 MB Kingston 8-3-3-2,5 ; Gainward Fx5700 425@520 550@650 (więcej sie nie dało w "EXPERTool" - koniec skali) reszta w podpisie:

3dMark 2001se 330:

3DMark Score 13973

Game 1 - Car Chase - Low Detail 230.7 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 79.7 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 219.7 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 132.3 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 196.1 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 91.4 fps

Game 4 - Nature 72.1 fps

Fill Rate (Single-Texturing) 1055.4 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 1681.1 MTexels/s

High Polygon Count (1 Light) 75.6 MTriangles/s

High Polygon Count (8 Lights) 30.6 MTriangles/s

Environment Bump Mapping 183.5 fps

DOT3 Bump Mapping 151.6 fps

Vertex Shader 141.2 fps

Pixel Shader 151.8 fps

Advanced Pixel Shader 69.2 fps

Point Sprites 25.9 MSprites/s

3dMark 2003:

3DMark Score 3918

Game 1 - 148,6

Game 2 - 25,5

Game 3 - 21,1

Game 4 - 23,2

Cpu Score: 673

CPU TEST1: 74,0

CPU TEST2: 12,1

Fill Rate (Single-Texturing) 959,1 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 1567,8 MTexels/s

Vertex S. : 18,3

Pixel S. : 32,0

Ragtroll: 14,3

No sound: 42,9

24 sound: 37,1

Aquamark3 :

10,620,176 tps 35,28 fps

GFX - 4,626

CPU - 7,432

------------------------- 35,279

Troche długie ale sporo danych.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko wyniki. Widać ze proc bardzo dużo dał. Nagraj Riva tunera. I podkręć jeszcze.. 14k, 4k masz gwarantowane;)

Ja na 580/680 miałem :

13.200 2001

4100 2003

37.200 aquamark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mam radiatorów na pamięciach i idą na 650 bez problemów.

Ja taki ryzykant nie byłem. Na 600 puszczałem bez. Teraz na 690 jakoś idą. Radiatorki mam miedziane revoltec'ki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestancie sie klocic .. ;]

na radku 9600pro mam w FarCry w Very High woda na ultra Afx4 .. i lata jak ta lala :) (na zewnatrz 40fps)

a karta za 500zl ..

wyniki w 3dmarkach widac w podpisie pod avatarem ..

(gram na 540/700)

nie chodiz o to zeby wciskac sobie na wzajem ktora grafa lepsza tylko niech dyskutuja tu "miłosnicy" fx5700 ... 9550 ma swoj topic a 9600 swoj ..

kto wybral radeona to jego sprawa ... tylko nie sikajcie jeden na drugiego ciagle .. bo to bez sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi