loobek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 roznia sie tym ze troche wiecej elemntow fitrujacych maja i dwa przetwornice ma neotec:) juz fortron ma lepsza budowe 300 kazda :lol: a nie kosztuje 250zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 roznia sie tym ze troche wiecej elemntow fitrujacych maja i dwa przetwornice ma neotec:) juz fortron ma lepsza budowe 300 kazda :lol: a nie kosztuje 250zl :D Na koszt zasilacza składa się nie tylko elektronika, ale ilość i rozkład okablowania, obudowa oraz sposób serwisowania - pamiętaj, żę na zasilacze udzielamy 3 lat gwarancji w systemie door 2 door, z wymianą od ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 roznia sie tym ze troche wiecej elemntow fitrujacych maja i dwa przetwornice ma neotec:) juz fortron ma lepsza budowe 300 kazda :lol: a nie kosztuje 250zl :D Na koszt zasilacza składa się nie tylko elektronika, ale ilość i rozkład okablowania, obudowa oraz sposób serwisowania - pamiętaj, żę na zasilacze udzielamy 3 lat gwarancji w systemie door 2 door, z wymianą od ręki. kabelki to za dlugie on nie ma :wink: a gwarancja jak jest dobry to sie nie popsuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 kabelki to za dlugie on nie ma Długość przewodów została ustalona przez użytkowników kilku forów dyskusyjnych :wink: Powiedz nam, która długość Ci nie wystarcza, zrobime specjalną werjsę dla Ciebie :lol: Bo osobiście nie przepadam za upychaniem po obudowie metrów kabli od zasilacza 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Ja tysz nie. Trudno mi upchać w biG tower kable od mojego BT-ka. Poza tym panowie elektronicy wiadomo od zawsze, że im kabel dłuższy, tym bardziej może być podatny, lub wywoływać zakłócenia. Dłuższe kable w 90% przypadków się po prostu nie przydają, ponieważ w większości obudów rozmieszczenie PSU-Płyta gł.-napędy po prostu się nie różni. Za to w obudowach typu serwerowego owszem, bo tam napędy mogą być umieszczone w dość odległych miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Skoro odeszliśmy już od tematu - ZenFist - jak to jest z tą gwarancją? Czy przewiduje ona zwrot kosztów za uszkodzone elementy kompa (wiem, że te zasiłki mają zabezpieczenia, ale jakby puściły? :) )? Pewnie nie. Obecnie 3 letnia gwarancja door-to-door nie jest już takim magnesem jak kiedyś. Teraz, kiedy jest odpowiedzialność sprzedawcy za "niezgodność towaru z umową" przez 2 lata, taka gwarancja nie jest już magnesem przyciągającym klientów, a zapewne znacząco wpływa na cenę produktu. Powinny być wersje oem waszych zasiłek, ze zwykłą gwarancją, oczywiście w atrakcyjnych cenach, bo na dzień dzisiejszy są one "przydrogawe". Brakuje też modeli o niższej mocy. No, ale jakby neotec np. 330W miał kosztować ok. 200zł, to nie wiem, czy ktoś by się skusił. :D Ps. Żeby nie było nieporozumień - chciałem zaznaczyć, że moje porównanie odnosiło się do codegena jedynie w kwestii radiatorów, a nie samej budowy zasilacza. Swoją drogą to ciekawe, że producenci zasiłek, które mają być ciche, tak oszczędzają na radiatorach, które przy masowej produkcji są jedynie ułamkiem kosztów całej zasiłki. Zwłaszcza, jeśli taka zasiłka kosztuje ~250zł. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomBros Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Czy moge prosić o odpowiedź na to pytanie -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1178309 Dziekuje, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ZenFist - błagam cię, nie odpowiadaj kontrargumentem na każdą zaczepkę lub niepochlebną opinię na temat, który ma jakikolwiek związek z NeoTec'iem, wszyscy wiemy jakie zajmujesz stanowisko i szczerze mówiąc wolę słuchac wypowiedzi prywatnych użytkowników, którzy się na te tematy wypowiadają, a nie "wiecznego obrońcy NeoTec'a", który co jak co - jest osoba postronna w swoich wypowiedziach :wink: oczywiście no offence :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...