snaj* Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Czy byly jakies problemy z nagrywaniem , odtwarzaniem , znikaniem napedu ;] ? Wciaz mialem na master, ale okazuje sie ze Barakuda nie lubi byc na slavie :/ i musze ja przepiac, a tym samym cdrw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 nie kapuje o co ci chodzi...wytlumacz jeszcze raz powoli, duzymi literami:) domyslam sie ze: masz na master CDRW a na slave "Barakude"...jest to twoj jedyny dysk??? jesli tak to MUSI byc na master...CDRW najlepiej jakbys przepial na Secondary master, ale jesli nie masz tam "miejsca" to spokojnie mozesz puscic ja na slave (ja mam na sec. master CDRW, a na slave DVDRW i dziala spoko)...PAMIETAJ tylko aby nie miec na jednej tasmie dysku i napedu(CDROMu, CDRW, DVD itd.)...bo wtedy dysk przelaczy sie na DMA33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 PAMIETAJ tylko aby nie miec na jednej tasmie dysku i napedu(CDROMu, CDRW, DVD itd.)...bo wtedy dysk przelaczy sie na DMA33Jak widze coś takiego to nie wiem czy mam się smiac czy płakać z głupoty człowieka który to wymyslił. Gdzies kiedys napisali cos takiego a teraz wszyscy to powtarzaja. Przy podłączonym dysku i cd na jednej tasmie dysk bedzie chodził z taką prędkoscią z jaką powinien. Dopiero kiedy równoczesnie bedzie pracował napęd CD(odczyt lub zapis) to zwolni wtedy hdd, ale nadal bedzie pracował jako 100/133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Hehe dokladnie. Juz nie ma znaczenia tryb najwolniejszego urzadzenia dolaczonego do tasmy, bo kazde dzialaja ze swoja nominalna predkoscia - ofcoz jesli na to kabel pozwala ;] Jesli chodzi o ilosc dyskow i cdromow to po to jest podpis ;] Tak wlasnie sie sklada ze miejsca nie mam, a mam problemy z barakudami - a wlasciwie jedna podlaczona jako slave :/ Po zapodaniu obu na master juz nie mam problemow z przerwaniami - ta barakuda na slave po prostu gubila przerwanie i robila spindowny :/ bardzo denerwujace bo czasami w ogole nie wstawala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...