Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie kapuje o co ci chodzi...wytlumacz jeszcze raz powoli, duzymi literami:)

domyslam sie ze: masz na master CDRW a na slave "Barakude"...jest to twoj jedyny dysk??? jesli tak to MUSI byc na master...CDRW najlepiej jakbys przepial na Secondary master, ale jesli nie masz tam "miejsca" to spokojnie mozesz puscic ja na slave (ja mam na sec. master CDRW, a na slave DVDRW i dziala spoko)...PAMIETAJ tylko aby nie miec na jednej tasmie dysku i napedu(CDROMu, CDRW, DVD itd.)...bo wtedy dysk przelaczy sie na DMA33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAMIETAJ tylko aby nie miec na jednej tasmie dysku i napedu(CDROMu, CDRW, DVD itd.)...bo wtedy dysk przelaczy sie na  DMA33

Jak widze coś takiego to nie wiem czy mam się smiac czy płakać z głupoty człowieka który to wymyslił. Gdzies kiedys napisali cos takiego a teraz wszyscy to powtarzaja.

Przy podłączonym dysku i cd na jednej tasmie dysk bedzie chodził z taką prędkoscią z jaką powinien. Dopiero kiedy równoczesnie bedzie pracował napęd CD(odczyt lub zapis) to zwolni wtedy hdd, ale nadal bedzie pracował jako 100/133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dokladnie. Juz nie ma znaczenia tryb najwolniejszego urzadzenia dolaczonego do tasmy, bo kazde dzialaja ze swoja nominalna predkoscia - ofcoz jesli na to kabel pozwala ;]

Jesli chodzi o ilosc dyskow i cdromow to po to jest podpis ;]

Tak wlasnie sie sklada ze miejsca nie mam, a mam problemy z barakudami - a wlasciwie jedna podlaczona jako slave :/

Po zapodaniu obu na master juz nie mam problemow z przerwaniami - ta barakuda na slave po prostu gubila przerwanie i robila spindowny :/ bardzo denerwujace bo czasami w ogole nie wstawala :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi