Skocz do zawartości
Gość Cash

Jet 7 - ?

Rekomendowane odpowiedzi

To co radzicie tak do 150zł ?

oczywiscie na sam procesor

mam AMD Athlon 2000+ [Palomino ]

A temperatura.. 65-75 stopni...wiec wiecie..

BTW. Nic nie podkręcałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj sam "wystrugać" jakiś blok - koszta mniejsze niż 50 zł a można uzyskać całkiem wydajny...

nagrzewnica od kadetta z allegro - 50 zł (ewentualnie taniej na szrocie + czyszczenie) i jakiś wentyl 120 mm na nią albo nawet na początek bez wentyla

pompka + pojemnik + węże... - może się uda za 50 zł...

no jak się postarasz to się zmieścisz w 150 pln... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam za 1150 zl bym sie w wc nie bawil tylko kupil bym cooler do 200 zl i mial w zadzie temperature przecierez nie bedziesz sie chyba bawil w ostre OC wnioskuje z tego ze to Palomino a wiec powiedz mi co ci bedzie robic roznice czy masz 50 stopni czy 40 ( liczac ze tyle bys pewnie mial na wC za 200 zl , ale twoja decyzja oczewiscie mozna zlozyc za 200 zl i za 150 ale czy jest sens moim zdaniem nie ... twoja brocha jak zrobisz

a tak na marginesie do 75 stopni na jetcie :/ hmmmmm cos za duzo sprawdz lepiej moze czy masz dobrze go zalozonego co z pasta , jezeli masz CSa to go zdejmij i sprawdz jka TEMPERATURKI pokombinoj moim zdaniem cos jest nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle, ze jest mozliwosc, ze kompletnie nie masz przewiewu w obudowie. mam racje? jesli wentyl na procesorze mieli tylko w kolko gorace powietrze, to chocbys mial zalmana, to i tak mozesz na nim smazyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle, ze jest mozliwosc, ze kompletnie nie masz przewiewu w obudowie. mam racje? jesli wentyl na procesorze mieli tylko w kolko gorace powietrze, to chocbys mial zalmana, to i tak mozesz na nim smazyc.

Przyznam szczeze cze obudowy nie zakładam :) ale regularnie czyszcze kompa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze zdjeta obudowa mozesz miec w pewnych okolicznosciach nawet cieplej niz z zalozona. a juz napewno znacznie cieplej niz z zalozona obudowa wyposazona w wentylacje. zainwestuj w 1-2 wentyle (80 lub naewt 120) i pusc je bezglosnie na jakies 7v tak zeby zapewnialy ruch powietrza w obudowie - od razu zobaczysz poprawe temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze zdjeta obudowa mozesz miec w pewnych okolicznosciach nawet cieplej niz z zalozona. a juz napewno znacznie cieplej niz z zalozona obudowa wyposazona w wentylacje. zainwestuj w 1-2 wentyle (80 lub naewt 120) i pusc je bezglosnie na jakies 7v tak zeby zapewnialy ruch powietrza w obudowie - od razu zobaczysz poprawe temperatur.

ja taki troche newbie jestem, gdzie moge zmniejszac napiecie ??

BTW.mam 80x80 ale jest bez pinów, wiec gdzie go podlaczyc ??? ew. jak rozlutowac bo nie wiem jak to cos sie otwiera ;P [Tą hmm (Obudowe?) na pin ;) ] zeby program wiedzial gdzie zmniejszyc napiecie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIE!! HELP!! MOJ PROCESOR MA W TEJ CHWILI 80STOPNI!!!

wyłącz go i daj mu odpocząć 30 min a potem daj jakiś lepszy wentyl na procka bo ci się zjara
Zrobilem inaczej, postawilem domowy wiatrak przy kompie, teraz ma 68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo wreszcie cos dobrze zrobiłem ;)

And What Now ?

Ja już chyba wiem czego to wina...ale to jest rzędem góra 5 stopni..jak nie miałem tego radiatra było tak samo

Więc tak :

Dołączona grafika

Widać tutaj że Jet 7 [Mimo tego że jest [ciach!]iany!] dobijany jest przez radiator karty graficznej, która wydziela ciepłe powietrze które pobiera jet 7 [Chciałem dodać ze jak nie miałem tej karty miałem taka co sie hmm PRAWIE wogóle nie nagrzewała to temperatura była o 1-3 stopnie niższa...

Wcześniej miałem taki radiator:

Dołączona grafika

Zastanawiam się czy nie spróbować tego starego jeszcze raz ? [Jet 7 to shit (Tak dla przypomnienia :D) ]

Więc może to cos zmieni na lepsze??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj temp powinny być niższa ale moja propozycja to zmienić wentyl jetq 7 na ten poprzedni i owinna być poprawa

skoro to szit to czemu go kupiłeś :wink:

hmm za pozno sie zorientowalem ze to shit =]

BTW własnie szlifuje ten stary...hmm dobrze robie? ?okręzne ruchy ? :)

I ile czasu pownienem szlifowac zeby uzskac cos ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Koiniec Tematu, jak narazie , powracajac do tematu pierwotnego.. zmieniłem troche...szukam zestaw chłodzenia wodnego - góra 350zł , help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST!!! Wpadłem na pomysł zeby zdjąc góre od jeta i wstawicć jakis wiatrak 80x80 za pare zł zamianst niego :lol: temperatura spadła o 15 stopni :lol:

Czyli ?

Czesc za 90zł zamieniłem na czesc za 15 i działa o niebo lepiej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi