soska66 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Mam następujący problem... znajomy przyniósł mi swój komputer i powiedział, że nie chce się odpalić....ok...uruchomilem....faktycznie....moim oczom ukazał się napis "usun dysk lub inny nosnik" a chwile pozniej DISK BOOT FAILURE. oczywiście nie było dyskietki w stacji.... : 1) dysk twardy, o ktorym mowa, jest podzielony na dwie partycje 2) BIOS wykrywa go bez problemu zarówno jako master jak i slave 3) CD-ROM nie jest podłączony to na jego kompie...... ...przerzucilem dysk na swojego......przy bootowaniu z niego - to samo "usun.....bla ,bla"... Po "zbootowaniu" z mojego dysku, dysk kumpla byl w xp widoczny...co wiecej nawet dzialal. (odpalanie programow,kopiowanie..itd) ani norton, ani scandisk ani diskchecker i pare jeszcze innych programow nie znalazlo nieprawidlowosci. wirusa tez nie wykrylem. w czym moze byc problem?....sformatowalem go ale problem nie zniknął? co to moze sie dziac? na moje oko....dysk ma uszkodzenia fizyczne.... prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Brak systemu/wyczyszczony sektor startowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 odpal z dyskietki startowej z win 98 i wpisz: fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 no dobra.....a co jesli nie moge odpalic dyskietki startowej (jak na zlosc w kompie jest zrypana stacja dyskietek - co za ironia:)). wypalilem zawartosc dyskietki na plytke....ale przy bootowaniu z CD - jest to samo.....Boot CD-ROM Failure....i dalej...no wiadomo...wloz dyskietke,zresetuj kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Ale wypaliłeś jako "cd-rom startowy" (przynajmniej taka nazwa w nero)? Btw. kiedyś miałem podobny kłopot z seagate`m. Jako drugi dysk działał bez problemu, ale za chiny nie szło zainstalować windowsa. Chyba sektor startowy dysku był uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Spróbuj przetestować ten dysk narzędziami od producenta, zajrzyj na stronę www. Będziesz miał 100% pewność o sprawności lub jej braku, tego dysku. zbigdwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 A nie możesz u niego podłączyć na chwile swojego napędu dyskietek :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...