szybki__ Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 chcialem wykorzystac troche moje samsungi, sa narazie ustawione na 333mhz przy cl2, jak ustawie timingi na 2-6-2 to wywala blu skrina przy ladowaniu windy, czy podniesienie napiecia na pamieciach cos pomoze? i czy zysk wydajnosci bedzie duzy (tzn. czy warto ryzykowac stabilnoscia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Stabilnoscia ryzykowac nie warto ;] ,ale voltage swiekshyc moshesh spoks ,byle nie za dusho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 chcialem wykorzystac troche moje samsungi, sa narazie ustawione na 333mhz przy cl2, jak ustawie timingi na 2-6-2 to wywala blu skrina przy ladowaniu windy, czy podniesienie napiecia na pamieciach cos pomoze? i czy zysk wydajnosci bedzie duzy (tzn. czy warto ryzykowac stabilnoscia:) Wiec tak, napiecie 2.7 V mozesz dac bez obaw - pamieci Samsunga dzialaja default 2.5 V +- 0.2 V - sprawdzaj tylko czy sie nie za bardzo grzeja. Podnoszenie napiec na pamieciach pomaga przy podnoszeniu ich taktowania, przy zmniejszaniu timingow tez troche powinno pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 a jaki moze byc zysk wydajnosci (procentowo - tak mniej wiecej). sprawdzic czy sie grzeja nie moge niestety, bo mam <span style="color:red;">[ciach!]</span>e plomby na kompie :((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Pomiedzy 2-3-3-6-2 a 2-2-2-6-1 mniej niz 5 %, powiedzialbym jakies 2-3%. Duzo wiecej daje zwiekszenie taktowania pamieci DDR. Przyklad jak jest u mnie: 375MHz cas 2-3-3-6-1 382MHz cas 2-4-4-7-2 Jak widac 375 na cas 2-3-3-6-1 jest troszke wolniejsze niz 382 na cas 2-4-4-7-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...