daFojtek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 mam problem bo procka mam na magistrai 100MHz a pamiec chce ustawic na 133 ale jeb taki ch.. wielki chodzi troche i zwis. Slyszalem ze kiedys byly problemy z ddr ale zeby z sdr to nie wiedzialem, moze ktos wie co z tym fantem zrobic. I prosze ludzi nie lubiacych firmy ECS o cisze i niegadanie rzeczy w stylu zmien plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Coz mozna powiedziec? 1.Sprobuj najnowszy bios. 2.Sprobuj wsadzic kostke do drugiego banku 3.Zredukuj timingi pamieci, znajomy ma ECSa i DDRy dobrej jakosci ale wszystko poza "normal" to niestabilnosc systemu. A tak BTW. to jesli lubish firme ECS ,to zmodyfikuj sobie podpis ,ponieważ przekrecenie nazwy na ESC (jak klawisz escape czyli ucieczka :) ) moze doprowadzic niektorych do luznych zartow nt. powyzszej plyty :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 "]Coz mozna powiedziec? 1.Sprobuj najnowszy bios. 2.Sprobuj wsadzic kostke do drugiego banku 3.Zredukuj timingi pamieci, znajomy ma ECSa i DDRy dobrej jakosci ale wszystko poza "normal" to niestabilnosc systemu. A tak BTW. to jesli lubish firme ECS ,to zmodyfikuj sobie podpis ,ponieważ przekrecenie nazwy na ESC (jak klawisz escape czyli ucieczka :) ) moze doprowadzic niektorych do luznych zartow nt. powyzszej plyty :wink: Bios najnowszy co do pamieci to mam dwie kosci wiec nie bardzo moge banki zmienic i co do podpisu tez zmienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 niestety SIS735 ma tragiczną wydajność w trybie asynchonicznym i to niezależnie od tego czy są DDR-y czy SDRAM-y rewelacyjnie zaczął chodzić dopiero gdy dałem fsb 124, synchronicznie ofkoz, ale szczerze mówiąc wydajność na K7S5A zależy od szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Trafiłes na takiego ECS , któremu się to nie podoba, albo pamiatki masz kiepskiej jakości. Moga one swobodnie chodzić np. w MSI a w ECS będzie kiszka. Porzycz np. Kingstony (jesli masz inne) lub inna firmówke i sprawdź... Problemy tak jak pisze jotmar ma ECS zarówno podczas asynchroniczności na SDR jak i przy pracy z DDR. Te twoje 256 MB jest w jednej kości czy w dwóch?? Niektóre ECS nie lubia dwóch róznych ramów.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 http://www.k7s5a.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Trafiłes na takiego ECS , któremu się to nie podoba, albo pamiatki masz kiepskiej jakości. Moga one swobodnie chodzić np. w MSI a w ECS będzie kiszka. Porzycz np. Kingstony (jesli masz inne) lub inna firmówke i sprawdź... Problemy tak jak pisze jotmar ma ECS zarówno podczas asynchroniczności na SDR jak i przy pracy z DDR. Te twoje 256 MB jest w jednej kości czy w dwóch?? Niektóre ECS nie lubia dwóch róznych ramów.. Zgadzam się z kolegą Andrzejem (zapewne ta trójka wynik bliskości klawiszy E oraz 3). Płyty ECS kosztują tyle ile kosztują, ponieważ są robione z mniejszym zapasem "pewności". Zastosowanie tańszych układuw ze słabszych partii zredukowało znacznie koszty produkcji. Właśnie dlatego w płytach ECS występuje taka loteria: trafisz na płytę z lepszymi częściami to masz Abita za pół ceny (nawet do 150MHz stabilne), ale jak trafisz na marny egzemplarz to jeśli nawet nie pójdzie z gwarancją, to będzie bardzo niestabilny i nieprzetaktowalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Trafiłes na takiego ECS , któremu się to nie podoba, albo pamiatki masz kiepskiej jakości. Moga one swobodnie chodzić np. w MSI a w ECS będzie kiszka. Porzycz np. Kingstony (jesli masz inne) lub inna firmówke i sprawdź... Problemy tak jak pisze jotmar ma ECS zarówno podczas asynchroniczności na SDR jak i przy pracy z DDR. Te twoje 256 MB jest w jednej kości czy w dwóch?? Niektóre ECS nie lubia dwóch róznych ramów.. mam mw dwoch kosciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 ogulnie plyta chodzi bardzo dobrze, nie mam z nia zadnego problemu tylko ten z pamieciami kto wie mozliwe ze mam jakies walniete pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Nie chodzi o to że są walniete, tylko o to że są kiepskiej jakości lub dwie rózne kości, róznych producentów, rózne timingi, rózna ilośc układów na tych kościach itd.. W pracy miałme taki przypadek z jednym kompem ECS nie tolerowal za cholere 2 róznych ramów.. A te ramy moga byc oki tylko po prost twój ECS "jest na nie uczulony" :D (jeśli oczywiście to ramy sa winne..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Potwierdzam to co napisali poprzednicy. Sam mam ECSa (K7VZA) i prawdą jest że płyty te są dość wybredne jeśli chodzi o pamienci :( najlepiej mieć w jednej kości i to dobre makowe jak np. moje Infineona :mrgreen: Spróbuj ustawić CL3 i timeingi na "Normal" powinno pomuc ew sprawdz inne pamienci no i pamientaj że tryb asynchroniczny na SiSie to porażka więc może lepiej hulać na 100/100 :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 kurde musze posprawdzac te pamieci!!! szkoda tylko ze dopiero bude skrecilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 po co budę skręcasz?? Ja mam ją albo otwarta cały czas, albo przymknięty bok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 po co budę skręcasz?? Ja mam ją albo otwarta cały czas, albo przymknięty bok... he he właśnie, gdy tylko skręcę obudowę zaraz coś się sypie, u zanajomych to samo, może to jakieś nowe prawo Murphy'ego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 po co budę skręcasz?? Ja mam ją albo otwarta cały czas, albo przymknięty bok... he he właśnie, gdy tylko skręcę obudowę zaraz coś się sypie, u zanajomych to samo, może to jakieś nowe prawo Murphy'ego ?? Bo mam dwa wentylatory w obudowie ktore obnizaja mi temperature procka o okolo 10 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 po co budę skręcasz?? Ja mam ją albo otwarta cały czas, albo przymknięty bok... he he właśnie, gdy tylko skręcę obudowę zaraz coś się sypie, u zanajomych to samo, może to jakieś nowe prawo Murphy'ego ?? Bo mam dwa wentylatory w obudowie ktore obnizaja mi temperature procka o okolo 10 stopni Ja tez mam 2 wentyle które obnizaja mi temp. ale nigdy jej nie skręcam tylko wsuwam bok budy i po sprawie... Bok się trzyma, obudowa zamknieta, szybki dostep w razie czego (bo nie skręcona, śrubki w szufladzie) ,... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 po co budę skręcasz?? Ja mam ją albo otwarta cały czas, albo przymknięty bok... he he właśnie, gdy tylko skręcę obudowę zaraz coś się sypie, u zanajomych to samo, może to jakieś nowe prawo Murphy'ego ?? Bo mam dwa wentylatory w obudowie ktore obnizaja mi temperature procka o okolo 10 stopni Ja tez mam 2 wentyle które obnizaja mi temp. ale nigdy jej nie skręcam tylko wsuwam bok budy i po sprawie... Bok się trzyma, obudowa zamknieta, szybki dostep w razie czego (bo nie skręcona, śrubki w szufladzie) ,... moja obudowa ma juz swoje lata i niestety jest z jednej czesci nie podzielonej na boki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Fajnie napisane w konfigu ,,Elitegraup"- może ktoś nie kapnie, że chodzi o ECS-a :lol: :lol: Choć wiadomo, że to jest właśnie część nazwy firmy :twisted: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Fajnie napisane w konfigu ,,Elitegraup"- może ktoś nie kapnie, że chodzi o ECS-a :lol: :lol: Choć wiadomo, że to jest właśnie część nazwy firmy :twisted: 8) :D :D :D mi sie tak podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 mam dokładny opis ,jak dokonać poprawki na płycie(po gwarancji).Wymiana 2-rezystorów i już nie powinno być problemów.Jestem nowy i nie wiem jak udostępnić na tym forum plik .pdf. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...