swat-department Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Mam linuxa Aurox Live 9.1, z płyty która była dodana do PCWK 10.2003r. Problem polega na tym: wszystko ładnie się ładuje, wybiera język, dalej ładnie się ładuje i wtedy gdy ma pokazać się "pulpit" Linux monitor się wygasza, dioda na monitorze zmienia kolor na pomoarańczowy.. (tak jak wtedy gdy komputer macie wyłączony, a monitor włączony) Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A moze zadasz pytanie ? O co ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 No napisal przeciez. Ciemnosc widzi po starcie systemu z CD ;-) Pewnikiem monitor nie akceptuje rozdzielczosci zadanej albo cos. Przy starcie pewnie mozna podac jakis parametr odnosnie rozdzielczosci - trzeba poszperac na google lub stronie auroksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swat-department Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Szperałem, znalazłem artykuł na stronie auroxa który nie pomógł, zresetowanie biosu też nie.,.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 bigfan: ja wiem o co mu chodzi (chyba :) ) ale zmuszam do precyzowania swoich problemow co ulatwia ich rozwiazanie. swat-department: no wiec "wlaczaja" ci sie Xy i masz czarny ekan. sprawdz czy mozesz przelaczyc sie na konsole wciskajac Alt+Ctrl+F1 lub inne "Fy". Jesli mozesz to uruchom xf86config i konfiguruj wszystko jak nalezy - to jest proste. Jesli nie mozesz przelaczyc sie na konsole jednym ze sposobow bedzie odpalenie jakiegos LiveCD i zmodyfikowanie reczne /etc/X11/XF86Config. Aha na przyszlosc radze nie odpalac Xow przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...