Skocz do zawartości
KAGA

GF6800GT niewstaje po Flashu

Rekomendowane odpowiedzi

Hipo - hehe prosze :D przyjdz do mnie z tym na gwarancje :D :lol:  chcialbym zobaczyc jak wyglada gosc ktory przynosi taka grafe do serwisu bo padla :)

Chcesz kogos wbic na taka kase, to proponuje siebie kolego.

Wzbiera we mnie śmiech jak czytam to co piszesz ;) bez urazy ale albo jesteś tak bardzo honorowy albo głupi, to nie jest jeszcze robienie kogoś na kase, co innego jak robisz konretne mody i uwalisz karte.

Jakbym przyszedł to co mi zrobisz :?: nic, nie mozesz odmówić przyjęcia karty bo nie ma ingerencji mechanicznych a paść zawsze mogła, po drugie kolesia w sklepie [ciach!]o obchodzi co sie stało w takiej sytuacji bo i tak odsyła karte dalej, wiem jak wygląda ten mechanizm i nie musisz mi sciemniać.

Flash biosu to nic strasznego tymbardziej ze serwis ma troche więcej możliwosci naprawy łącznie z wymianą kosci. Najwyżej obciążą kolege kosztami naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie za takie haniebne czyny to powinni rece ucinac :)

Jak mozna bylo tak experymentowac z taka grafa nieee :?

Rozumiem jakbys sobie wgral jednego biosa od ultra od razu i spoko, ale zeby kombinowac i wgrywac kilka? nieee, to zepsucie to znak od Boga ze na nia nie zaslugujesz, nieee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co te wszystkie komentarze w stylu "Po co flashowałeś, ja bym lepiej nie robił"? :evil:

W tym wypadku należy zacytowac słowa, które na tym forum czasami padają i wszystko wyjaśniają:

"Albo jest się mientkim albo twordym"

Kto nie rozumie może od razu wyjść....

KAGA, jestem na 100% pewien, ze karta żyje. IMHO ściagnij kilka wersji nvflashera, może nawet jakiś flasher od Leadteka czy Gainwarda, oni często mają swoje wersje nvflash. Daj spokój z tą PCI. Zrób jak mówił berktut dyskietkę bootującą z flaskherem i BIOSem i do dzieła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co te wszystkie komentarze w stylu "Po co flashowałeś, ja bym lepiej nie robił"? :evil: 

W tym wypadku należy zacytowac słowa, które na tym forum czasami padają i wszystko wyjaśniają:

"Albo jest się mientkim albo twordym"

Kto nie rozumie może od razu wyjść....

KAGA, jestem na 100% pewien, ze karta żyje. IMHO ściagnij kilka wersji nvflashera, może nawet jakiś flasher od Leadteka czy Gainwarda, oni często mają swoje wersje nvflash. Daj spokój z tą PCI. Zrób jak mówił berktut dyskietkę bootującą z flaskherem i BIOSem i do dzieła.

ta leadtek ma flashera tylko spod windowsa i to jest najlepsze bo sam zczytuje biosa i sprawdza czy dany moze zostac zapisany na kosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje wogóle całego zabiegu. Mogłeś poprstu podkręcić i dałoby ci to dokładnie to samo...

Darowalbys sobie po raz ktorys w tym topicu sie wywlaszczac w tym temacie, wszyscy juz znamy Twoje zdanie ...

Kaga : napisz skad masz ta karte :?: jesli z allegro to czy od goscia z Lubina

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kosc jest wlutowana .

Wrześni@k tak pozatym jak bys wiedzial ze sie wywrocisz to bys sobie usiadl

A ja flaszowalem ja tyle razy ze juz niepamietam zreszta jak mojego starego 5900 :P

Karte mam z Allegro ale od goscia z Wroclawia teraz sprzedaje jeszcze jedna na Allegro za 1800 grafa jest zajebista referencyjna Nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte mam z Allegro ale od goscia z Wroclawia teraz sprzedaje jeszcze jedna na Allegro za 1800 grafa jest zapupista referencyjna Nvidia.

Tak wlasnie myslalem :D A sprawdzales czy sekcja zasilajaca jest taka jak w ULTRA czy jak w GT :?: ( odpowiednio 3 lub 2 mosfety pod tym cienkim radiatorkiem przy molexach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem po co te flashe, przecież ta karta i tak Ci powinna wystarczyć. A z tym rżnięciem głupa to dobry pomysł. Ja miałem podobną historię tyle, że z prockiem.

Miałem 2000+ Palomino była na wentylku plomba którą przerwałem bo proca testowałem na innej płycie potem włożyłem go z powrotem i zacząłem kręcić (Palomino i kręcenie !!!). Poszedł na 2200+ raz się uruchomił, ale za drugim razem już nie wstał. Pomyślałem ze mam gwarancje ale plomba byla zerwana wiec ja troche klejem szkolnym podkleilem i prawie jak nowa. Poszedlem do serwisu powiedzialem ze sie nie znam na kompach i nie wiem co sie stalo. Kazali mi czekac 2 tygodnie. Dzwonie do nich a oni mowią ze procka juz wymienili !!! Nie skapnęli sie ze plomba byla klejona ! Takim sposobem dostalem nowego 2000+ 0.13!!! :-) Teraz mam innego kompa ale mam mile wspomnienia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna co wy z tym sciemnianiem co mam Jechac do Stanow do NV i sciemniac im to grafa z targow jak pisalem model referencyjny

A tak pozatym to pytam na innych zagranicznych forach ale narazie tez nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ugh, mam podobny problem w tym ze flaszowalem pod Windoswem z programu Leadtek'a, sprawdzil biosa, ok, flaszuje i bum, 'incorrect file format', albo cos w tym stylu, i niestety teraz bios po odczytaniu jest pusty i nie mam jak wgrac ostatniego, wie ktos jak wymusic wgranie biosu, ale pod windows ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, przymusowy restart i wstal :), dziwne bo w win flash pokazywal blad przy odczycie biosu, teraz mam nauczke i sobie podaruje takie zabawy.

Btw.

Mam problemik( przez to wlasnie chcialem flaszowac ), bo WOW ,aktualna beta co trwa, po odpaleniu wysypuje mi system win2003, tzn blue screen i system zatrzymany, aby nie uszkodzic sprzetu, pozatym mam 3*256MB, ale tez sprawdzalem memtest+ przez cala nocke, bez bledow. Ponadto wylaczalem przetaktowanie i zmienialem drivery, ciagle to samo. Jak narazie nie mam pomyslu czego to wina :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja grafa juz bardzo dawno naprawiona :D smiga dalej teraz ma wgranego biosa z Gainwarda 6800GT GS GLH i smiga spokojnie 420/1200 :D wiec niema zle teraz niewiem bios sie zmienia ok i niema zadnych problemow :D Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi