ridlaa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Nie jets to ani ankieta ani post dla graficiazy :P . Chcialbym tylko wiedziec czy sa na forum ludzie ktorzy maja cos wspolnego z grafika tak 3d jak i 2d. Sam sie nieco tym zajmuje i czekam zatem na wasze uwagi. Osobiscie uzywam Lightwave 7.5 i Forosklepu 6.. Moze ktos robi cos w Maya 4 ? A moze sa ludzie robiacy cos na kilku platformach Maya/Lightwave/3d studio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Ja troche dzialam w 2d Glownie w Paint'cie :P Nawet siostrze rysunek na zaproszenia komunijne w nim zrobilem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Ja czasami lubie coś porobic w CorelPhoto-Paint 9 obrubka zdjęć i takie tam ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Ja tam się lubię pobawić Photoshope'm 6.0. Fajny programik ze świetnymimożliwościami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 A ja kompletnie nie trawie PS'a. Nie podoba mi sie jego interface z tymi floating panelami :/ Ale profesjonalista nie jestem wiec mi to wisi, spokojnie starcza mi PSP, a i jego mozliwosci nie wykorzystuje nawet w polowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Ja tam się lubię pobawić Photoshope'm 6.0. Fajny programik ze świetnymimożliwościami :D jaq tesh go loobie, moim zdaniem l;epshy od corela, ale moge sie mylic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 O! A juz myslalem ze nikt sie tutj nie odezwie 8) . Kiedys sporo robilem na PSP bo Fotosklepu nir lubielem - zmienilo sie to gdy kupilem tablecik a PSP jakos z nim nie chce wspolpracowac (mam chyba jakas skaszaniaona wersje). Wtedy przekonalem sie do Photoshopa i nie zaluje. Ma on nieco bledow ciage np PSP lepiej zgrywa pliki go *.jpg w podobnej kompresji. Normalnie sa lepszej jakosci. Co do postu to ciagle czekam na grafikow 3d - sa tu tacy :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 3ds studio viz, autocad 2000, picturepublisher, photoshop, corel itd. W sumie w pracy 9h dziennie na autocad'zie (3d, 2d), w domku -> 3dviz, soft do rastrów, wiadomo, wspomaga. No i ulubione -> fotomontaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 ja sie bawie troche Picture Publisherem 8.0 + MS Paint rulez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 w sumie to głównie w 2d /ale to raczej jest projektowanie na podstawie danych/ acad, corel, illustrator, a czasami to i 3d ale only soft cad/cam pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nie jets to ani ankieta ani post dla graficiazy :P . Chcialbym tylko wiedziec czy sa na forum ludzie ktorzy maja cos wspolnego z grafika tak 3d jak i 2d. Sam sie nieco tym zajmuje i czekam zatem na wasze uwagi. Osobiscie uzywam Lightwave 7.5 i Forosklepu 6.. Moze ktos robi cos w Maya 4 ? A moze sa ludzie robiacy cos na kilku platformach Maya/Lightwave/3d studio?a co konkretnie działasz w LW? rzeźbisz, wizualki budynków, grafika 2d, coś do reklam, animki? Ja robię wizualki chałup, lubię bawic się światełkami i materiałami, czekam na czas by zgłębic wiedzę o nurbsach, coraz więcej rzeźbiłem mebli i ostatnio wzięło mnie na rzeźbę samą w sobie a bez głębszego wniknięcia w nurbsy nie ma bata, sam lofter jest za cieńki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ja sie bawie w Vue d'Espirit (niestety wersja 2, chodz 4 juz wyszla :/) Jak ktos chce zobaczyc tworczosc, to bylbym wdzieczny za udostepnienie troche miejsca na serwerku zebym mogl wrzucic i pokazac na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a co to za soft? ja też robię w "nieaktualnej" wersji 3d studia rev3i -> bo taką mam legalną :oops: ja założyłem www na interia.pl, słabo chodzi ale można zamieścić bitmapki. pochwalę się moją najnowaszą pracą: http://arkady666.w.interia.pl/PBPh-island.jpg http://arkady666.w.interia.pl/PBPh-river.jpg copyrights: arkady art oryginalnie jest zrobione jako tiff o podstawie 6k pixeli. musiałem niec0 zmniejszyć i dać 5% kompresji, i tak ciężko wchodzi :cry: sorry, to już nieaktualne. Interia to nieporozumienie, totalny syf, słowem: do d 8O py. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...