mechl!k Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam! Mam problem ( raczej nie ja a mój qumpel 8) ). Dysk twardy WD 60Gb 7200 obrotów sprawia kłopoty. Nie da się na nim postawić żadnego Windowsa, często sam sie wyłącza i włącza (podczas działania kompa), nie można na nim zapuścic Scandisku.. Problemy pojawiły sie podczas grania w Q3 ( 8O ). Komp się zresetował i juz nie wykrywał Windowsa... Qumpel przyniósł go do mnie - wszystkie foldery były (czyli wykluczyłem format :wink: ). Jednak nie dało się nic z tego dysku skopiować. Więc co mogłem zrobic? :twisted: FORMAT C: Nadal nic.... Windows nie chcaił się zainstalować - nie mógł wykryć powierzchni dysku oraz wyświetlał błędy... I znowu format + usunięcie partycji i stworzenie nowych partycji... Nadal nic... I tu pytanie do Was: Ma ktoś pojecie co to może być? Pewnie bad sectory ( nie mogę teraz tego sprawdzić bo qumpel oddał dyslk do "fahowcuw" ze skelpu komputerowego). Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Zwykle, gdy dysk sam się włącza i wyłącza podczas pracy to jest to wina zasilania, a nie hdd. Mogło się od tego narobic badów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Ten dysk chodził normalnie u niego przez prawie 2 lata. Facet nie zna się na OC i kompach więc nic nie grzebał. nie podkręcał, nie wymieniał. Komp cały czas był zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...