Skocz do zawartości
D4RkX

Uniwersalność inwertera

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś na allegro kupiłem katodę (jakiś no name)

ale niestety w skutek jakiegoś zwarcia? katoda poszła się jeba.. się popsuła :lol:

moje pytanie brzmi czy mój inwerter będzie działał z innymi katodami

np. Sunbeam, siakiś inny "no name"

(mój inwerter wyglądem jest identyczny z tym -->http://www.allegro.pl//show_item.php?item=28526906)

jeśli ktoś ma taką katode (a niema inwertera) chętnie odkupię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywista taniocha... za 2 diody, rurke i 100ml żelu do włosów 'freestyle' + sterownik z taiwanu za 4pln ('katody zelowe') chcą prawie 60 złotych :D

a z tymi katodami to podejrzane troszki... albo tu mają tanio albo gdzie indziej za drogo... bom za swoje 2 sunbeamy dał 70 papierów... ma to ktos w domu to cos z csklepu? nie ma skutków ubocznych? :D czy człowiek nie świeci po tym w nocy własnym światłem? dzieci nie chorują? włosy nie wypadają? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Angeli też są 2 katody poniżej 50 zeta - http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=207 - dwie katody Sunbeama.

spox... tylko czy to są same świetlówki czy z hardshitem do zasilania ;]... bo obok jest reklama 1 zimnej katody niebieskiej po 34.99 :] a tu 2 za 50... ... oki juz widzem ze niby z invershitem :D... no tom przepłaciłem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem przedwczoraj 2 katody w www.4max.pl ale jedna z nich przyszła...połamana :? . W każdym razie mają mi dać nowe. 2 razem kosztują 49zł. Świecą bardzo fajnie, kolor błękitny, całkiem inaczej wygląda niż u nich na zdjęciu, bo tam wygląda jakby prawie wcale światła nie dawała...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katoda była nietknięta na zewnątrz a w środku ta rurka z proszkiem (gazem) była rozwalona. Pewnie mieli rozwaloną katode to wysłali ją bo myśleli że wcisną mi kit że to się zniszczyło w trakcie transportu i na firme kurierską wtedy by wszystko poszło, a 4max by zarobił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skinny500 sądze że to był przypadek, przecież w sklepie nie sprawdzają towaru przed wysyłką - niestety. Sklep zachowal sie wporządku że Ci wymieni, wiec nie rozumie dlaczego tak jedziesz po 4maxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mi nic nie przysłali nowego chociaż mówili że będzie u mnie kurier. Miał być wczoraj a nikogo nie było ;/.

A tak btw, Te katody mają być pod skuterem (tzn. pod podwoziem) (Link) a nie w PC i mógł by mi ktoś doradzić czym mógłbym je osłonić, czy bo jak kamień odczczeli to nie będzie miło :(. I jak one reagują na silne wstrząsy?. Sporo osób ma tak zamontowane katody i nic im się nie dzieje ale wole się przygotować na wszystko 8) .

Sorki za OT ale to dla mnie ważne.

A co do inwentera to możesz mieć później efekty specjalne w postaci płonących katod, iskier z PC itp :P :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam zrobić układ płynnej zmiany świecenia kilku diod? to napewno przekorczy 10 zł :D.. Podjerzewam ze wsadzili tam diode 3 kolorowom RGB i do tego jakis tani układ made in tawan (trzcina :D) do sterowania... chociaż ja bym sam się podjął zbudowania takiego układu... zwykłe generatory trójkątne lub coś podobnego... mam coś poodbnego zbudowane do 'animacji' 1 diody czerwonej, która szybkością fpsów powiedzmy :D pokazuje temperature hdd :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ! To ja sprzedaje te pałeczki :)

Naprawdę polecam, ponieważ są warte swojej ceny .

Zmieniają kolory płynnie oraz można ustawić, aby świeciły ciągle jednym kolorem. Zachęcam do kupna :) Jak coś to gg 7026651 chociaż ostatnio żadko bywam.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniają kolory płynnie oraz można ustawić, aby świeciły ciągle jednym kolorem. Zachęcam do kupna :) Jak coś to gg 7026651 chociaż ostatnio żadko bywam.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi