D4RkX Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Kiedyś na allegro kupiłem katodę (jakiś no name) ale niestety w skutek jakiegoś zwarcia? katoda poszła się jeba.. się popsuła :lol: moje pytanie brzmi czy mój inwerter będzie działał z innymi katodami np. Sunbeam, siakiś inny "no name" (mój inwerter wyglądem jest identyczny z tym -->http://www.allegro.pl//show_item.php?item=28526906) jeśli ktoś ma taką katode (a niema inwertera) chętnie odkupię :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 teoretycznie chyba wszystkie kaody chodzą pod 620V... więc powinno działac :D ale swojej katody bym za to nie dał obciąć...:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Ten inverter jakiś dziwny jest ja bym do tego katod nie podpinał. Pozatym pojawiły sie tanie katody w csklep.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ehh.. to możę ktoś chce kupić inwerter :D bardzo atrakcyjna cena tylko 5 PLN :twisted: niezłe ceny mają w csklep.pl 2 katody za 44zł !! może kupię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Tylko pamiętaj żę to Sharkoon czyli krzak, w zestawie niema włacznika nawet. Za 55 kupisz Subeam i wiesz co masz no i ładny włacznik, kóty mozna łatwo zamontować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 wyłącznik nie jest mi potrzebny, bo mam (własnej roboty :D ) regulator obrotów do którego podepne katodę... mam nadzieję że będzie działać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 rzeczywista taniocha... za 2 diody, rurke i 100ml żelu do włosów 'freestyle' + sterownik z taiwanu za 4pln ('katody zelowe') chcą prawie 60 złotych :D a z tymi katodami to podejrzane troszki... albo tu mają tanio albo gdzie indziej za drogo... bom za swoje 2 sunbeamy dał 70 papierów... ma to ktos w domu to cos z csklepu? nie ma skutków ubocznych? :D czy człowiek nie świeci po tym w nocy własnym światłem? dzieci nie chorują? włosy nie wypadają? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 eee tam ja się nie boję mój dzadek przeżył wybuch w czarnobylu to co mi może zaszkodzić :) pozatym w polsce katody są strasznie drogie :( za oceanem 2 katody kosztują w promocji 7$ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro_m Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 W Angeli też są 2 katody poniżej 50 zeta - http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=207 - dwie katody Sunbeama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 tyle co i na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jakis miesiac temu kupilem dwie katody revoltec w csklep za 49 zł. Jaknarazie dobrze swieca i zadnych skutkow ubocznych niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 W Angeli też są 2 katody poniżej 50 zeta - http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=207 - dwie katody Sunbeama. spox... tylko czy to są same świetlówki czy z hardshitem do zasilania ;]... bo obok jest reklama 1 zimnej katody niebieskiej po 34.99 :] a tu 2 za 50... ... oki juz widzem ze niby z invershitem :D... no tom przepłaciłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja kupiłem przedwczoraj 2 katody w www.4max.pl ale jedna z nich przyszła...połamana :? . W każdym razie mają mi dać nowe. 2 razem kosztują 49zł. Świecą bardzo fajnie, kolor błękitny, całkiem inaczej wygląda niż u nich na zdjęciu, bo tam wygląda jakby prawie wcale światła nie dawała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 trudno jestr sfotografować światło :( zdjęcia nie przedstawiają prawdziwej "jasności" a co do uszkodzenia to troszke dziwne czy nikt nie sprawdza ich przed wysyłką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Katoda była nietknięta na zewnątrz a w środku ta rurka z proszkiem (gazem) była rozwalona. Pewnie mieli rozwaloną katode to wysłali ją bo myśleli że wcisną mi kit że to się zniszczyło w trakcie transportu i na firme kurierską wtedy by wszystko poszło, a 4max by zarobił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 skinny500 sądze że to był przypadek, przecież w sklepie nie sprawdzają towaru przed wysyłką - niestety. Sklep zachowal sie wporządku że Ci wymieni, wiec nie rozumie dlaczego tak jedziesz po 4maxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Jeszcze mi nic nie przysłali nowego chociaż mówili że będzie u mnie kurier. Miał być wczoraj a nikogo nie było ;/. A tak btw, Te katody mają być pod skuterem (tzn. pod podwoziem) (Link) a nie w PC i mógł by mi ktoś doradzić czym mógłbym je osłonić, czy bo jak kamień odczczeli to nie będzie miło :(. I jak one reagują na silne wstrząsy?. Sporo osób ma tak zamontowane katody i nic im się nie dzieje ale wole się przygotować na wszystko 8) . Sorki za OT ale to dla mnie ważne. A co do inwentera to możesz mieć później efekty specjalne w postaci płonących katod, iskier z PC itp :P :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 skinny500 - ja bym osłonił jakąś tubą czy ogólnie konstrukcją z plexy - jak porysuje plexę to i tak Cię to wali bo katoda dalej świeci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 a co sądzicie o tych "paleczkach" :D http://allegro.pl/show_item.php?item=28587680 na zdjęciach wyglądają przyzwoicie... może tak kupić 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 tylko czy to "zmieniac kolory" oznacza płynne przejscie czy po prostu zmiane 'skokową'.... tak czy siak... za duzo kolorów :D jak dla mnie. Jeszcze animacja 2 kolorowa mogła by byc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 nom... wszystko fajnie i do tego tanio :D chyba jednak weznę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 a co sądzicie o tych "paleczkach" :D http://allegro.pl/show_item.php?item=28587680 na zdjęciach wyglądają przyzwoicie... może tak kupić 2 :) Przecież to tylko katoda żelowa z jakaś ciekawą diodą czy diodami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 na dodatek nie podlaczysz tego zbytnio do kompa, a jesli juz to musisz rozbierac ale wtedy to sie mija z celem bo jednoczescnie moglbys zrobis sobie takie cos sam taniej i lepiej WNIOSEK -> KICZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 no ale zdjęcia "w obudowie" wyglądają calkiem calkiem... powiedzmy ze kupię 3 efekt bedzie taki jak katody i do tego taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 sam zrobić układ płynnej zmiany świecenia kilku diod? to napewno przekorczy 10 zł :D.. Podjerzewam ze wsadzili tam diode 3 kolorowom RGB i do tego jakis tani układ made in tawan (trzcina :D) do sterowania... chociaż ja bym sam się podjął zbudowania takiego układu... zwykłe generatory trójkątne lub coś podobnego... mam coś poodbnego zbudowane do 'animacji' 1 diody czerwonej, która szybkością fpsów powiedzmy :D pokazuje temperature hdd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Te pałeczki sprzedaje mój kumpel z.... klasy :) . Święcą (jak na takie gówienko) naprawde nieźle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Hehe ! To ja sprzedaje te pałeczki :) Naprawdę polecam, ponieważ są warte swojej ceny . Zmieniają kolory płynnie oraz można ustawić, aby świeciły ciągle jednym kolorem. Zachęcam do kupna :) Jak coś to gg 7026651 chociaż ostatnio żadko bywam. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Hehe ! To ja sprzedaje te pałeczki :) Naprawdę polecam, ponieważ są warte swojej ceny . Zmieniają kolory płynnie oraz można ustawić, aby świeciły ciągle jednym kolorem. Zachęcam do kupna :) Jak coś to gg 7026651 chociaż ostatnio żadko bywam. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 no niestety ale kupiłem już katodą od mazziego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...