Skocz do zawartości
Gość imol2

Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam jeden z tych wentyli i mam jeden problem... taki ze musialem odtaktowac proc poniewaz ten cooler wieje takze na northbridge przez co jego temp byla tak wysoka ze komp sie restartowal... Sluchajcie naprawde potrzebuje z tym pomocy cooler dmucha cieplym powietrzem na wszystkie strony a radiator od nb jet blisko procka i nie wiem co z tym...

Jesli chodzi o sam cooler szczerze poelcam zwlaszcza na p4 gdzie jego wydajnosc jest lepsza niz na amd(maly rdzen-powierzchnia oddawania ciepla)

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam jeden z tych wentyli i mam jeden problem... taki ze musialem odtaktowac proc poniewaz ten cooler wieje takze na northbridge przez co jego temp byla tak wysoka ze komp sie restartowal...  Sluchajcie naprawde potrzebuje z tym pomocy cooler dmucha cieplym powietrzem na wszystkie strony a radiator od nb jet blisko procka i nie wiem co z tym...

Jesli chodzi o sam cooler szczerze poelcam zwlaszcza na p4 gdzie jego wydajnosc jest lepsza niz na amd(maly rdzen-powierzchnia oddawania ciepla)

Pozdrawiam !

Miej otwarta obudowe. Mozesz tez przykleic jakis wentylek (40x40) na NB - ja kiedys tak mialem i byl zimny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu zdecydowałem sie na Gigabyte 3D ultra GT. Jest co prawda troche głośny, ale z jego wydajności jak na razie jestem zadowolony.

Na Prescot 2.8@3.2 temperatura ok. 50 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi