Skocz do zawartości
spieq

Czym wymusić start gry w okienku?Istnieje w ogóle taki soft?

Rekomendowane odpowiedzi

Np. żeby uruchomić w okienku Warcrafta II (pogram sobie na BN), Heroes III itp. (w tych rozdziałkach... Wiadomo)

Czym mogę to zrobić? Nadmienię, że platformą jest Windows 2003.

Dziękuję za wszelkie sugestie.

PS. Jako że zamieściłem to również na TwojePC - jedyna rada dot. grzebania we właściwościach exeka. W ten sposób, niestety, nie da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - oczywiście kombinacja alt+enter jest nieskuteczna, gdyby była, nie zawracałbym głowy...

To tyle nieskutecznych metod - innych nie znam, potrzebna jest faktycznie zewnętrzna ingerencja.

Życzę miłego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ustawieniach nic nie ma???

Niewiem bo w Warcrafta II dawno nie grałem i niepamiętam a takie starsze gry miały możliwość uruchamiania w okinku a nie w fullscreenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe.

Po zrobieniu skrótu przybyła obiecująca opcja RUN (normal window, minimized, maximized), ale żadna z możliwości nie skutkuje (zresztą żadna i tak nie pasuje; normal window dla WarII to po prostu full screen)

Możliwe, że coś trzeba dopisać...

+window? Hm, nie działa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

h3 - naciskasz f4 w czasie gry i przerzuca Ci do trybu okienkowego - troche kijowo sie mapke przewija ale da sie przezyc i przywyknac:-)

acha, warunkiem trybu okienkowego jest 16 bit na pulpicie!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi