GenghisKhan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tu piszcie wasze wyczyny dotyczace smarowanie roznych elementow (proca, pamieci GPU mostkow) innymi maziami od pasty do tego przeznaczonej temp podawajcie zysk w podkrecaniu itp. Ja sobie posmarowalem kremem nivea pamiatki od grafy po modyfikacji chlodzenie - no zysk nie za duzy bo 5MHz ale zawsze cos ;]]] chyba sprobuje z pasta do zebow bo jakas mi sie bardziej gęstsza wydaje ;]]]] to nie jest lol ja na serio pisze ;]]] :idea: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 to jest lol ;] idz do elektronicznego i kup paste silikonowa H za 5zł cala tubke i to bedzie 10razy lepsze od tych twoich wynalazków ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Gdzies byl link do arta jak kolesie testowali :lol: Masło orzechowe, zwykłe masło, paste do zebow chyba też :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 zapewne vip mnie za to zabije ale ja mam na prcocu paste do zebow signal family i mam temp identycxzne jak mialem na silikonowce typu H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 zapewne vip mnie za to zabije ale ja mam na prcocu paste do zebow signal family i mam temp identycxzne jak mialem na silikonowce typu Hzachecilo mnie to jutro colgate herbal pakuje na ramy od grafy i moze pojda o 10MHz wicej ;]]] dam znac jak to sie skonczylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 heh, jak juz eksperymentujecie to sprobujcie z kupa, moze tez niezle przewodzi cieplo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 heh, jak juz eksperymentujecie to sprobujcie z kupa, moze tez niezle przewodzi cieplo :Pa ja jednak mysle ze qpa jest gó.wno warta ;]]]] :twisted: :twisted: :twisted: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 http://www.silenthardware.de/reviews/misc/...warmeleitpasten - cos ala ten topick ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 hmmm a może dżem? Tylko jaki smak? Albo pasta rybna. To jest plan! Tylko będzie śmierdziało z kompa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 http://www.silenthardware.de/reviews/misc/...warmeleitpasten - cos ala ten topick ;)no wyszlo ze colgate bylo lepsze od jakiejs pasty do chlodzenia ;]]] :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 kupa się nie nadaje bo izoluje ciepło , przecież murzyni w afryce z nie chaty robią po wyschnięciu ponoć nię śmierdzi , także odradzam eksperymenty z ekstrmentami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Colgate Dentagard Zahncreme 53° C Hela Curry Gewürz Ketchup 58° C Thomy Delikatess-Senf 60° C Bio Glide medizinisches Gleitgel 55° C CoolingFlow professional Thermal Compound 60° C hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Colgate Dentagard Zahncreme 53° C Hela Curry Gewürz Ketchup 58° C Thomy Delikatess-Senf 60° C Bio Glide medizinisches Gleitgel 55° C CoolingFlow professional Thermal Compound 60° C hehehe jutro pokusze sie i zrobie test na proca zapodam do zebow to zobaczymy jaka bedzie temp w porownaniu do titanowskiej srebrnej ;]]] a obciazenie duze bedzie bo 120W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 kurde jak tak patrze to chyba tez sobie colgate zapodam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Tylko nie wiem czy wiecei ale oni to napisali 1 kwietnia :) - ja bym ostroznie do tego podchodzil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a dzisiaj 28 lipca i co? ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a to ze pryma aprilis jest 1 kw.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mowie to zupelnie serio: olej mineralny do chlodnictwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Na weekend spróbuje z colgatem :twisted: Zobaczymy czy w połączeniu ze stormem cosik da mojej 100 watowej palomince. a jak nie to i tak mobo w 3 sekundy kompa wyłączy jakby co. 8) luzik :idea: Berkut a ten olej nie rozleje się po wszystkim :?: Musiałby być gęsty jakiś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 w sobote jade na wgk po nowa tubke pasty i zrobie testy powrownawcze z pastami alternatywnymi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 macie ochote na lola???? no wiec tak zapodalem colgate herbal na grafe - hmm pamiatki mniej sie krzacza ale musze jakis lepsze zaciski zrobic bo mi te radiatorki mimo ze szlifowane to zjezdzaja ;( na proca tez zapodalem: przedtem mialem titana srebrna temp 46*C teraz zapodalem colgate i temp jest 52*C wiec wcale nie tak zle :)) edit: zastanawiam sie co sie stanie jak pasta do zebow wyschnie? bo najzwyczajniej w swiecie pasta taka po paru dniach zrobic sie twarda no i co wtedy? edit2: pasta nie daje rady jednak - 56*C i zwiechy zaraz musze to sciagnac - procz milego zapachu to nic nie daje - moze jakas czysta pasta innej firmy z opilkami miedzi by lepiej sie spisala ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Słyszałem, że grafit dobrze ciepło przewodzi. Ciekawe jakby zmielić trochu ołówka w proszek i dodać go do silikonówki, a może i do colgate :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ja mam paste za 5zł :P ale pasty colgate tez uzywałem i nawet spox :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 eee u mnie znow srebrna od titana sobie siedzi i jest git ;]]] chyba skoncze takie experymenty ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ja mam paste za 5zł :P ale pasty colgate tez uzywałem i nawet spox :PJa kupiłem srebrna od Titana za 1zł :!: :D :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 jast takie cos jak smar grafitowy :idea: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 olej bedzie dobry albo smalec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Grafit przewodzi prąd więc mogłby by być ciekawie jakby gdzies kupka wylądowała ;) Ale smar grafitowy mam i może na celeronie popróbuje jak wróce za tydzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 A tak na serio to jaka jest najlepsza pasta termoprzewodząca ? Thermopox, Arctic Silver 5 czy może CoolerMaster PTK-001 a może jeszcze coś innego ? Czy znajdę w necie jakieś porównanie efektywności past ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Arctic Silver 5, Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...