Skocz do zawartości
GenghisKhan

Pasta termo? a moze co innego

Rekomendowane odpowiedzi

Tu piszcie wasze wyczyny dotyczace smarowanie roznych elementow (proca, pamieci GPU mostkow) innymi maziami od pasty do tego przeznaczonej

temp podawajcie zysk w podkrecaniu itp.

Ja sobie posmarowalem kremem nivea pamiatki od grafy po modyfikacji chlodzenie - no zysk nie za duzy bo 5MHz ale zawsze cos ;]]] chyba sprobuje z pasta do zebow bo jakas mi sie bardziej gęstsza wydaje ;]]]]

to nie jest lol ja na serio pisze ;]]] :idea: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne vip mnie za to zabije ale ja mam na prcocu paste do zebow signal family i mam temp identycxzne jak mialem na silikonowce typu H

zachecilo mnie to jutro colgate herbal pakuje na ramy od grafy i moze pojda o 10MHz wicej ;]]] dam znac jak to sie skonczylo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Colgate Dentagard Zahncreme 53° C

Hela Curry Gewürz Ketchup 58° C 

Thomy Delikatess-Senf 60° C 

Bio Glide medizinisches Gleitgel 55° C 

CoolingFlow professional Thermal Compound 60° C

hehehe

jutro pokusze sie i zrobie test na proca zapodam do zebow to zobaczymy jaka bedzie temp w porownaniu do titanowskiej srebrnej ;]]] a obciazenie duze bedzie bo 120W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na weekend spróbuje z colgatem :twisted:

Zobaczymy czy w połączeniu ze stormem cosik da mojej 100 watowej palomince. a jak nie to i tak mobo w 3 sekundy kompa wyłączy jakby co. 8) luzik

:idea: Berkut a ten olej nie rozleje się po wszystkim :?: Musiałby być gęsty jakiś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie ochote na lola????

no wiec tak zapodalem colgate herbal na grafe - hmm pamiatki mniej sie krzacza ale musze jakis lepsze zaciski zrobic bo mi te radiatorki mimo ze szlifowane to zjezdzaja ;(

na proca tez zapodalem:

przedtem mialem titana srebrna temp 46*C teraz zapodalem colgate i temp jest 52*C wiec wcale nie tak zle :))

edit: zastanawiam sie co sie stanie jak pasta do zebow wyschnie? bo najzwyczajniej w swiecie pasta taka po paru dniach zrobic sie twarda no i co wtedy?

edit2: pasta nie daje rady jednak - 56*C i zwiechy zaraz musze to sciagnac - procz milego zapachu to nic nie daje - moze jakas czysta pasta innej firmy z opilkami miedzi by lepiej sie spisala ? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi