Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witam.Jak widzicie mam Bartona przetaktowanego na 3200.Podkrecilem go nastepujaco z 166 na 200. Odpalil sie system po 10 min zrestartowal sie wiec pomyslalem zeby zmienic napiecie z 1.65 czy jakos tak na wyzsze i dalem 1.8 ale wyswietlila sie niebiska plansza podczas ladowania temperature mam 47. Naraze po zmianie napiecia nic sie nie dzieje ale kto wie :C.Wina zasilacza to pewnie nie jest poniewaz dopiero co kupilem nowy Chieftec 360 DF.Mozecie mi doradzic co moze poprawic i co to jest to CPP f. multiuple ? mam to w biosie jako auto .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 1.8 - ostro posmarowałeś :) Sprubój odpalic 180x11@1.65 pozniej 185, 190, 195 i pozniej 200. że tak powiem stopniowo, sprawdzając prime95/SuperPI stabilność systemu. Jeśli nie będzie pomagało, dodaj napięcia, ale nie od razu 1.8, tylko po "letku" - co 0.025...have fun Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tez mam takiego bartona, kupilem kilka dni temu i bez problemu poszedl na 3200 podnosząc jedynie magistrale na 200, być moze trafiles na kiepska serie albo pamięci nie wyrabiają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Babiczka a jakie masz RAMy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Sitec 256/333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Zulusman---- ja nie mam tak :C ja mam od 166 do 200 i to all a co do mnoznika to co on daje i na ile go ustawic ??? Vcore zmienilem na 1.7 i dobrze idzie jak narazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Ok. Zacznijmy od tego.. Musisz zmienić na USER DEFINED żeby zo 1Mhz zmieniać FSB. Niebieski ekran może się robić dlatego iż. Kręcisz FSB na 200Mhz (efektywne 400Mhz) a pamięci są na FSB 166Mhz (efektywne 333Mhz). Jeżeli jedynie FSB kręcisz, to napięcie na procku daj większe. Jeżeli obie żeczy kręcisz synchronicznie (polecam--> lepsza wydajność), to wąskim gardłem są Pamiątki. Jednak musisz metodą prób błędów to robic. A mnożnik ci nic nie da jeżeli masz procesor z 39tygodnia i wyżej. Ponieważ on i tak jest zablokowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Sitec 256/333moze mas odpowiedz jesli jedziesz na synchro - sprobuj podniesc napiecie na ramach :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 mnoznik mam odblokowany bo procek kupilem bardzo dawno :D,ale najfajniejsze jest to ze jak daje tryb agressive :D (opcja w mojej plycie) pamieci ida na 166 i komp sie nei wlacza tylko slysze pip pip i musze restartowac biosa wiec chyba raczej to ramy :C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a i moje pamieci jada na 31 stopniach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a i moje pamieci jada na 31 stopniach :Dw sumie o kant [gluteus maximus] takie info rozbic ;]]] moga miec 27 i nie chodzic na jakims tam ustawieniu - z pamieciami to nie jest tak jak z procem juz analogicznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 narazie musze sie wstrzymac az kupie r9800pr0 bo moja stara karta sie grzeje i powoduje restarty ;C ale dzieki za pomoc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Na pewno to są RAMy. Na agressive nie startuje to znak że to ich kres wytrzymałości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek86 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 wisz ja mam tego bartka też 2500@3200 fsb na 200 mnożnik 11 i poszedl na 1,5 v i wszystko smiga cobacz sobie jaki masz ram bo ram ci może nie uciagac daj mu napiecie 2.7 v i ustaw go na szynie 333, podnies tez napiecie na chipsecie powinien startnoc mi dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...