Hanu Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Gdzieś to kiedyś miałem zapisane ale zgubiłem. Chodzi o to jak zrobić skrót na Pulpicie do Shutdown'u i Restartu Windows XP. Z tego co pamiętam chodziło o jakiś wpis w rejestrach. Pamięta ktoś jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpt.As Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 uruchom linie komend i wpisz shutdown /? to dowiesz sie wszystkiego, zadnych operacji na rejestrze nie trzeba wykonywac. w praktyce utworz skrót a jako polecenie wpisz: shutdown -t00 -s aby zamknac system, shutdown -t00 -r dla restartu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Tak, ale przy tworzeniu skrótu trzeba podać ścieżkę. Ale do jakiego pliku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 W Windowsie, podobnie jak na Tweak'u, jest coś takiego jak szukajka. :evil: Start->Wyszukaj->Pliki lub foldery c:WINDOWSsystem32shutdown.exe Oczywiście dysk możesz mieć inny, np. d: (złośliwość zamierzona). :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Kur...., normalnie ślepy jestem :evil: 8O Jak ja mogłem to przeoczyć? Tak czy inaczej dzięki EOT BTW - a jednak dobrze myślałem z tym rejestrem ( tyle , że nie ten system). W Win98 istniała modyfikacja klucza, dzięki której na Pulpicie pojawiały się odpowiednie do funkcji, całkiem ładne ikonki Shutdown i Restart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...