Skocz do zawartości
feluś

czy istnieje złoty środek ciche i wydajne ac bo ocipieje

Rekomendowane odpowiedzi

kur.. kupiłem dziś wr4 i temp w idle 49 cooler master silent 48 idle glacialtech silent breeze III idle 53 , jakiś tam titan 47 stopni,1.8 v coreszyscy ściemniacie z tymi temperaturami czy jak że niektórzy mówią że na ac mają w stresie 40-pare stopni. Czy istnieje cooler nie zalman nie pentagram który mi lepiej tego t-bred schłodzi mam asrocka k7s8x który zaniża podobno temp miałem zmienić na abita nf-7 który wedłu wypowiedzi zawyża o -7-12 w stosunku do asrocka to maiłbym licząc pesymistycznie w idle 61 więc stres pewnie z 70 co ja kurffffa mam zrobić jaki cooler kupić. paste mam ocz ultra chodzi mi oczywiście o cichy a nie wyjca debilca czy istnieje złoty środek w pizdu bo zaraz ocipeje? dzięki za wyrozumiałość pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Hmm. Skoro twoja płyta zaniża to możesz mieć dużawo jak na takie ustawienia i odczyt z pod socketa.

Myślę że jak nie chcesz Pentagrama to może Thermalright SLK-900A bodajże i do tego jakiś wentyl 92x92.

U mnie Pentagram Q80-AlCu obroty 2950 i temp w stresie z diody max 50, podczas normalnej pracy 44 (dziś bo 25 stopni w pokoju). Jak miałem 29 stopni w pokoju to było w idle 48, w stresie 51. Wszystkie odczyty z diody. CPU Surface było max 42 przy 29 stopniach w pokoju. Paste mam OCZ Ultra 5+.

Wydaj już lepiej kaske na tego thermalrighta bo to naprawde super cooler jak sie dobry wentyl da, a nie co chwile zmieniaj i trać przy tym kaske. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj w stajni Therrighta- jak juz Harry Lloyd ( hmmm czyzby przerobka z Hentego :/ :) ) powiedizal,do tego masz jeszcze SilentBoosta (chyba tak sie pisze ) ThermalTake'a, poszukaj tez radiatorkow Swiftecha +panaflo/papst na to ale to juz bedzie oscylowac ~300zl

A moge znac przyczyne dlaczego nie Pentagram - toz to jest najlepsze rozwiazanie wg mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi