Rafit Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Witam Do jutra muszę widzieć jaką płytę i procesor wybrać? Zastanawiałem się nad Athlonem 2500 Mobile + ABIT NF7-S, ale wydaje mi się że P4 będzie bardziej wydajne. Jaki procesor, na jakim rdzeniu itd i z jaką płytą główną powinienem kupić, aby osiągnąć bardzo dobre wyniki w O/C. Zbytnio się nie znam na pentiumach, a mam jeszcze niecały dzień, aby być pewnym swojego wyboru i tego nie żałować. Pomóżcie. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 najwazniejsze , ile kasy , jakie inne komponentychcesz kupic moze juz masz , co zamierzasz na kompie robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Więc tak kasa myślę ze 1000zł +/- 200zł Mam obecnie. CPU: Celeron 1,7 @ 2,1 MOBO: P4S533 RAM: KINGSTON 512DDR 333 (nie jestem pewny czy to kingston ale tak mi wyświetla program cpu-z) GRAFIKA: HIS ATI RADEON 9800PRO + AC3 MUZYKA: SB LIVE! PSU: CHIEFTEC 360W Wziełem na 3 dni próby teraz: CPU: Athlon 2500+ @ 2,31 Ghz MOBO: Epox 8KRAI Może to i głupie pytanie ale czy np: P4 Northwood C FSB800 jest wydajniejszy od Athlona 2500+ (2,31Ghz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Więc tak kasa myślę ze 1000zł +/- 200zł Mam obecnie. CPU: Celeron 1,7 @ 2,1 MOBO: P4S533 RAM: KINGSTON 512DDR 333 (nie jestem pewny czy to kingston ale tak mi wyświetla program cpu-z) GRAFIKA: HIS ATI RADEON 9800PRO + AC3 MUZYKA: SB LIVE! PSU: CHIEFTEC 360W Wziełem na 3 dni próby teraz: CPU: Athlon 2500+ @ 2,31 Ghz MOBO: Epox 8KRAI Może to i głupie pytanie ale czy np: P4 Northwood C FSB800 jest wydajniejszy od Athlona 2500+ (2,31Ghz). wg mnie masz 2 wyjscia 1 ) sprzedajesz cela i plytke i kupujesz cos na p4 ( tematow jest od gorma ) oraz albo dokupujesz druga kostke ramu ( do duala ) , albo wymieniasz ta co masz na 2x256 2) pchasz cela i plytke , kupujesz amd mobilka ( krecisz go na max co mozna ) , tutaj 2 kostka ramu nie jest ci potrzebna bo na amd dual nie robi wrazenia :] ale tak czy owak wymiana ramiku ( bo w koncu na ile poleca ci 333 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Ja chce kupić Płyte i Procka. Nic ze starego sprzętu nie sprzedaje, ponieważ leci on do drugiego kompa. Zależałoby mi na nazwie procka i nazwie mobo :-) A tych tematów jest tak dużo, że już nie wiadomo wogole co brać... Na obecną chwilę potrzebuje sprztu który będzie wydajny (CPU & MOBO), ale którego będzie można potem bardzo dobrze podkręcić jak już kupie lepsze ramy itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Tak jak pisalem powiedz co chcesz za reszte sprzetu kupic , bo moze np nie bedzie sie oplacalo kupowac p4 , tylko mobilka a roznice dolozyc do grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Chce kupić tylko PŁYTE i PROCKA nic więcej. Jak narazie moim wyborem jest AMD ATHLON MOBILE BARTON 2500+ ABIT NF7-SL Chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 ja tydzien temu kupilem celerona D 2,66ghz i asusa p4v8x-x i jestem bardzo zadowolony. spokojnie celeron lata teraz na 3,3ghz a jeszcze mozna go krecic. osobiscie polecam taka konfiguracje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Kupiłem P4P800 Deluxe + PIV 2,8 Prescott FSB800 1mb cache Zobaczymy co z tego będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...