buszi Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 witam! chce wkońcu zmienić V9 na coś mocniejszego. sprawdzał się długo ale nastało lato i albo OC proca albo cisza ale standardowe staktowanie:( w gre wchodzą następujące konstrukcje: - Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD - ThermalTake Silent Tower - Thermalright SLK-900A + GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 - Thermalright SP-97 + GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Generalnie to wszystkie konstrukcje spełniłyby moje obecne oczekiwania. Są wydajne i ciche. Dlatego chciałbym wybrać przyszłowściową konstrukcje (w planach Barton 2500+@3200+ pod koniec roku). Wieć jesli ktoś ma kręconego Bartka na A7V8X-X z którymś z tych coolerów to proszę o podanie temperatur. Wiem że na forum było pare postów na ten temat ale jakoś nie moge się zdecydować na rzadnego z nich:( Dlatego proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Ja bym brał na twoim miejscu Thermalright SP-97 + GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 dzięki za szybki odzew. też jestem za (mocowanie do płyty) tylko trzeba dozbierać jeszcze troche kasy :) a miałes go może na swoim sprzęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Nie nie maiałem. Teraz tez jestem w trakcie zmiany chłodzenia na procka i nie wiem co mam kupic. Boje sie ze ten Thermalright SP-97 + GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 nie wejdzie mi na moja płyte wiec zastanawiam sie nad Thermaltake Combo Cool PIPE 101 i nie wiem co kupic??? :cry: A chcem juz cos zamowic w ciagu 12h. :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Przemek => jak wlazl na moja to i na Twoja wejdzie. z tego bym wybral to co mam. przegladalem ostatnio recki i dalej sp97 nie ma sobie rownych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 @Niemiec no dobra. A jaki do tego wiatrak???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 też ostatnio poszperałem na jakiś niemieckich stronkach i rzeczywiście SP-97 jest rewelacyjny. teraz tylko problem z ciszą. myśle że ten SilentBlade powinien być w miare cichy. najwyżej podłącze go do panelu Nexusa i zmniejsze ciut obroty. PrzemaS jak ci ten wentyl nie wejdzie? wytłumacz jak możesz? wentyl za duży (25mm) czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 ja mam noname 92mm za 15pln i mi starcza. na 7V jest cicho i wystarczajaco wydajnie. jak nie bede mial co z kasa zrobic to moze wezme cos wydajniejszego a jednczesnie cichszego a poki co to ELEKTRON (tak sie wentyl nazywa) mi starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 ja chyba wezme Thermaltake Combo Cool PIPE 101 i na to taki wiatraczek http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=329 Co wy myslicie o takim zestawie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 zestawik też całkiem całkiem:) fajnie wygląda - znowu nie wiem co wybrać:( macie gdzieś jego testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 zestawik też całkiem całkiem:) fajnie wygląda - znowu nie wiem co wybrać:( macie gdzieś jego testy?pare tamatow nizej w poscie autorstwa PrzemaS246 sie gdzies ze 2 linki przewinely. czytaliscie, ze przy 2 mobo pod socA zadna nie przezyla. obie padly po zaczepieniu tego coolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...