Q Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Potrzebuje rady dotyczącej Laptopa. Wybrałem dwa laptopy i sam nie wiem który jest lepszy: Jeden ma taka konfigurację: AMD Athlon 64 (Mobile 2800+) RAM 512 MB 80 GB 15 cale karta graficzna ATI Mobility Radeon 9700 ilość pamięci video 128 MB DVD+/-RW AC-97 PCI 56K (V.90) Wi-Fi Wireless 802.11b/g i Bluetooth 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet porty wyjścia/wejścia TV-out słuchawki audio FiR (Fast IrDA) mikrofon 4x USB 2.0 1x RJ45 1x PS/2 1x RJ11 1x LPT 1x FireWire IEEE-1394 A drugi: Intel Pentium-M (Centrino) (2 MB pamięci cache L2) 2 000 MHz pamięć RAM 512 MB (DDR333) 60 GB (ATA-100) przekątna ekranu LCD 15,4 cale nominalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 piksele (format 16:10) ATI Mobility Radeon 9700 128 MB DVD+/-RW AC-97 2.1, system audio kompatybilny z MS-Sound (głośniki z subwooferem) PCI 56K (V.92) Wi-Fi 802.11g 10/100 Mbps Fast Ethernet (Intel? PRO/Wireless 2100BG) PCMCIA 1 x PC Card Type II FiR (Fast IrDA) 1x VGA 15-pin 3x USB 2.0 1x RJ45 1x LPT 1x RJ11 1x FireWire IEEE-1394 A i jeszcze jedno czy można kupić w Polsce laptopa z Radeonem 9800? Chodzi mi o sklep a głównie o fakture VAT. Dlatego nie chce jakiegoś tam z allegro. Bez papierów z USA sprowadzanego. Byłbym wdzięczny za linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 kofigi konfigami ale powiedz co to z marka??? bo widzisz roznie to bywa z roznymi firmami np hp wymianial w akcji serwiswoej pamieci ram bo duzo poszlo zwalonych a inni producenci brali tez od tych samych dostawcow .. i zero odzewu.. mozesz sobie kupic w usa jakiegos toshiba z gwarancja international albo dell dla firm z NBD international i i tez bedziesz mial gwarancje , a fakture vat ja kchcesz to ci celnicy pomoga heheh :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Komp ma być na firmę. ad1. to Acer ad1. to tez Acer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Dziwni mnie jedno. Po co Ci takie mocne sprzety, ktore pochlaniaja prad w zastraszajacym tempie ? Chyba nie chcesz na laptopie grac w doom3 i HL2 ? Takim konfigom daje max 1h pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 To ja sie podczepie z wlasnym pytaniem: co sadzicie o tym? Glownie ma sluzyc do pracy naukowej, ale i do pogrania w malo wymagajace gierki, np. Cywilizacje 3, Medieval Total War, moze Diablo 2 a w przyszlosci Rome Total War. Ten Radek 9000 mobilny udzwignie to? Bo moj stary "stacjonarny" R9000 dawal sobie rade bez klopotu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 yahve, powiem tylko tyle, ze o wiele madrzej wydasz kase niz Q. Jest to idealne rozwiazanie. Jakosc sprzetu gwarantowana, najlepszy sprzet pod laptop to wlasnie Centrino. Malo zre pradu, a i wydajnosc w grach (jak juz musisz) jest zadowalajaca. Oczywiscie gry odstresowujace od dlugich biurowych godzin. Bo nie kupuje sie laptopa za 15-17k do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cytat Dziwni mnie jedno. Po co Ci takie mocne sprzety, ktore pochlaniaja prad w zastraszajacym tempie ? Chyba nie chcesz na laptopie grac w doom3 i HL2 ? Takim konfigom daje max 1h pracy. Po pierwsze to będzie laptop służbowy więc ja za niego nie płace. Tylko firma w której pracuje mój ojciec. Dlatego musze mieć fakturę. Po drugie baterie trzymają od 2.5h do 3h ponieważ to jest sprzęt najwyższej klasy i baterie są bardzo dobre. Po trzecie będe również na nich grał w wolnych chwilach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Ja sobie kupiłem laptopa używanego uwaga PII 233 MHZ 92 mb ram dysk 4 GB jestem zadowoloy nie wydał bym okolo 4000 PLN na nowego laptopa wole juz sobie kupic kompa stacionarnego. Byłem na 3 tyg w senatorium zabrałem go zainstalowałem sobie Starcrafta i sobie mykałen bez problemu zdjęcia zgrywałem z Motoroli e365 i słuchałem muzy laptop ma karte muzyczną z głośnikiem małych rozmiarów laptop a Diablo 2 pewnie bu ruszył :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cytat yahve, powiem tylko tyle, ze [...] Dzieki, taka tez mialem nadzieje. Moze jeszcze troche stanieje do wrzesnia, kiedy planuje zakup sfinalizowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 ten Acer z Athlonem 64 bedzie wydajniejszy - wyglada na Ferrari 3200 ;) ten drugi za to bedzie mial dluzszy czas dzialania na baterii - wiadomo co Centrino to Centrino :] tyle ze ten Radek 9700 to jak kula u nogi do zastosowan biznesowych ;) no ale jak ktos lubi pograc to idealnie - 10 tys 3dmarkow 2001 SE murowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat ten Acer z Athlonem 64 bedzie wydajniejszy - wyglada na Ferrari 3200 ;) ten drugi za to bedzie mial dluzszy czas dzialania na baterii - wiadomo co Centrino to Centrino :] tyle ze ten Radek 9700 to jak kula u nogi do zastosowan biznesowych ;) no ale jak ktos lubi pograc to idealnie - 10 tys 3dmarkow 2001 SE murowane :) Ferrari, Ferrari :D Dokładnie tego miałem na myśli. Czytałem na jednym forum, że ten laptop ma 3030 punktów w 3Dmarku03 więc całkiem nieźle. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Przerost formy nad trescia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 hmm ciocia kupila asusa a2h czy jakos tak za 5700 , radeon 9600 athlon 2600 i na standardzie odziwo wynik 9500 pkt +- :) a bateria trzyma bite 2,5 h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Cytat Przerost formy nad trescia. czyzby zazdrosc sie obudzila ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Kaeres zwroc uwage, ze ludzie maja rozne potrzeby, np sa tacy ktorzy nie maja zadnego desktopa, a chcieliby sobie czasem popykac na poziomie. Podpina sie sprzet do kontaktu, a czasem telewizora i jechana... Lap mojego kolegi z procem dothan 1.5 i mobility 9700 robi 9000 3dm01, spokojnie dobija do 10k po podkreceniu, wiecej nie probowalem bo bym sie nie wyplacil hehe. Da sie na nim grac w dooma3, choc czasem przycina ;) jak sie pojawi za duzo potworow(640x480). aha i nie ma sie co nabierac na marketingowe chwyty, radeon mobility 9700 to w rzeczywistosci ledwie desktopowy 9600pro (ten sam chip), spokojnie mozna brac mobility 9600pro itp, bo sa niewiele wolniejsze. Jak masz Sianko i cierpliwosc radze wstrzymac sie do mobility 9800, ta karta ma wydajnosc bardzo porownywalna do desktopowego 9700, czyli jest prawie DWA razy szybsza od mobility 9700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Biez bez zastanowienia centrino !!! Wydajnsoc napoziomie peniutm 2.5 ghz a baterai trzyma 5h!!! Sam mam taki komputer i calkiem niezle sie sprawuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numen Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Tak tylko to zalezy ile tak na prawde bedzie sie uzywalo kompa na baterii a ile w sieci. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ale (u mnie przynajmiej tak jest) proc na baterii jest przetaktowany na 800MHz a grafa tez jest mniej wydajna. Nie oszukujmy sie w samochodzie nie da sie wygodnie popykac w giery... AMD64 3200 512 PC 2700 ATI R9600 64MB 60GB Hitachi 15.4 1280x800 Niestety bateria tylko 3 h,ale to sie da:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numen Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Co do bardzo dobrych baterii:), to bardzo dobre to w twoim mniemaniu jakie? Jak juz chcesz zaszalec to poszukaj Litowo Polimerowych :P. Bo litowo jonowe (nawet 12 komorowe) sa zaledwie dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Cytat Cytat Przerost formy nad trescia. czyzby zazdrosc sie obudzila ? ;) Raczej nie. Mnie laptop jest zbedny wiec nawet nie myslalem o czyms takim. Pewnie w przyszlosci sie rozejrze. Sam ostatnio koledze bez ograniczen budzetowych polecilem centrino bo koles jest spoko wiec nie chcialem mu wciskac bezsensownego konfiga na wyrost za pieniadze, ktore i tak moglby wyciagnac z jednej kieszeni. Jest niesamowicie zadowolony poniewaz ma szybki sprzet + bateria trzyma mu minimum 5h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 i jeszcze jeden niezaprzeczalny atut lapow (zwlaszcza tych na Centrino) - cisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Cytat i jeszcze jeden niezaprzeczalny atut lapow (zwlaszcza tych na Centrino) - cisza :) polemizowal bym z cichoscia lapow..... jak juz sie zacznie grzac i wlaczy sie ten wentyl, to kuchwicy mozna dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Cytat Cytat i jeszcze jeden niezaprzeczalny atut lapow (zwlaszcza tych na Centrino) - cisza :) polemizowal bym z cichoscia lapow..... jak juz sie zacznie grzac i wlaczy sie ten wentyl, to kuchwicy mozna dostac Bullshit :) HP ma Centrino ? To nie 20 wiek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 kuchwicy to ja dostaje teraz przy Glacialtechu 2410 a wcale to nie najglosniejsze bydle, nawet zwolnony Enlight 235W mnie juz irytuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numen Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jak sie kreci to pewno ze wentyle nie wyrabiaja,a tak to na chwile sie wlaczy i po krzyku,a zima jak temp spadnie to juz wogule luzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Ej panowie wy tu uprawiace herezje. :lol: Na wakcjach przez 2 miechy pracuje na Acerze TravelMate 290 i jest cichy jak makiem zasial, baterie trzyma 5h. Klawiatura wygodna. Polecem maszynke jesli masz kase :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Jeśli polecacie Centrino. To może ktoś mi poda jakiś konkretny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Seria TravelMate - ja mam TravelMate 290 i dobrze sie sprawuje jak wczesniej pisalem. Dodam jeszcze ze mam dwie identyczne sztuki - jedna przez wakacje a druga mam w domu. Obie tak samo dobrze sie sprawuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9979 Ogolnie ACER robi wysokiej jakosci notebooki i cena jest przyzwoita. W porownaniu do HP, tej samej jakosci komputer kosztuje kilka, a nawet kilkanascie procent mniej. I OCZYWISCIE NIE W KOMPUTRONIKU :) Jeszcze swietna jest seria Aspire oczywiscie rowniez od ACERa Panoramiczne wyswietlacze - robia wrazenie. http://www.notebooki.pl/go/_category/?idc=...2bd08e5d8657fa9 Wogole przejzyj ta stronke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11946 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Cytat Cytat Dziwni mnie jedno. Po co Ci takie mocne sprzety, ktore pochlaniaja prad w zastraszajacym tempie ? Chyba nie chcesz na laptopie grac w doom3 i HL2 ? Takim konfigom daje max 1h pracy. Po pierwsze to będzie laptop służbowy więc ja za niego nie płace. Tylko firma w której pracuje mój ojciec. Dlatego musze mieć fakturę. Po drugie baterie trzymają od 2.5h do 3h ponieważ to jest sprzęt najwyższej klasy i baterie są bardzo dobre. Po trzecie będe również na nich grał w wolnych chwilach. Po czwarte, laptopy (jak kto woli notebook'i) mają opcje gospodarowania energią która polega na wybieraniu wydajności kosztem czasu pracy na bateriach, przynajmniej z procami AMD tak jest a propos DOOM3, zaczej ciężko się będzie grało na touchpad'ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...