Lipcowy Poranek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Siamano. Wziąłem się za kręcenie procesora w oparciu o jeden tutorial znaleziony na tym forum i mówią tam, że zaczynamy od jak najmniejszego mnożnika a kręcimi przez FSB. Wszystko zrozumiałem - piknie itd. ale nie mogę zejść z mnożnikiem poniżej 11.5X. Jeżeli wezmę chociaż 11X to komp wogóle nie wstaje. Czarny ekran i po filipku ;) Mam Athlona XP 2600+ z jądrem Bartona na płycie ASUS A7N8X 2.0. Wczoraj odblokowałem ołówkiem FSB - może to mieć coś wspólnego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Twój procek ma prawdopodobnie zablokowany mnożnik. "odblokowałem ołówkiem FSB"- co przez to rozumiesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipcowy Poranek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=6 - popierdzieliło mi się fsb z mnożnikiem - chodziło mi o odblokowanie mnożnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Sposób do którego podałeś linka nie działa na nowych prockach AMD (barton, thorton, applebred). Jeśli faktycznie masz zablokowany mnożnik możesz przerobić procka na mobila i z poziomu windy zmieniać mnożnik softwareowo- opis lata gdzieś na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...