Skocz do zawartości
THORGAL

Jak otworzyc folder ;) ?

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o przypisanie funkcji "open" dla folderu plikow w zakladce opcje folderow-typy plikow" nie mam pojecia jak ale mam teraz tylko funkcje "find" i po dwukrotnym kliknieciu uruchamia mi sie wyszukiwanie...

Nie mam aktywnej funkcji "zmień"...jedyne co moge zrobic to przypisac nowe polecenie...wpisuje akcje "open" a co potem...pomozcie bo nie chce mi sie przewalac windy a taka glupote mam 1 raz

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzisz do mojego komputera, tak i tam dajesz menu "Narzędzia" ( tak jest w XP, a w windowsach 9x chyba jest "Widok") i opcje folderów później zakładka "Typy plików" i odszukaj folder jest chyba 5 z góry i go zaznaczasz i dajesz zaawansowane. Jak jest tam "Open" to ustawiasz jako domyślne. Powinno działać. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzisz do mojego komputera, tak i tam dajesz menu "Narzędzia" ( tak jest w XP, a w windowsach 9x chyba jest "Widok") i opcje folderów później zakładka "Typy plików" i odszukaj folder jest chyba 5 z góry i go zaznaczasz i dajesz zaawansowane. Jak jest tam "Open" to ustawiasz jako domyślne. Powinno działać. 8)

...no wlasnie chodzi o to ze opcji "open" tam nie ma jest tylko "find"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie dziala...zaczyna mnie to wkurzac...dlaczego mam nieaktywna funkcje edycji :?: przeciez jestem administratorem tego systemu...matko :evil:

Mam teraz open 1, open 2 open 3 bo nie moge zmienic open poniewaz taka akcja juz istnieje a edycja nieaktywna...error error error :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze edycja jest nieaktywna w tym miejsc jest jak najbardziej normlalne.

Ta akcja znajdue się w rejestrze w HKCRFolder

Sluchaj mam prosbe napisz pelnymi zdaniami jak to mozna naprawic

W rejestrze mam nazwa domyslna-REG-SZ-wartosc nieustalona

Mam wpisac jedynke zeby uaktywnic...cholera mnie zaraz trafi

W rozwinieciu mam PersistenHandler-{098f2470-bae0-11cd-b579-08002b30bfeb} nic co by wygladalo na moje openy 1,2,3

Skoro ja mam nieaktywna edycje i mowisz ze to normalne to dlaczego Ty masz aktywna :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wklej do notatnika, zapisz jako *.reg i uruchom

Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopen]"BrowserFlags"=dword:00000010"ExplorerFlags"=dword:00000012[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopencommand]@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,  00,5c,00,45,00,78,00,70,00,6c,00,6f,00,72,00,65,00,72,00,2e,00,65,00,78,00,  65,00,20,00,2f,00,69,00,64,00,6c,00,69,00,73,00,74,00,2c,00,25,00,49,00,2c,  00,25,00,4c,00,00,00[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopenddeexec]@="[ViewFolder("%l", %I, %S)]""NoActivateHandler"=""[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopenddeexecapplication]@="Folders"[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopenddeexecifexec]@="[]"[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellopenddeexectopic]@="AppProperties"

Aktywne bo sobie specjalnie odblokowałem zeby pokazac domyslne ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prubowałem grzebać właśnie tam gdzie podaliście (W "Opcjach folderów") aby zmienić sobie ikonki. Wszystko się sypnęło kiedy zmieniłem atrybuty folderów lub dysku :mur: .Chodzi o to ,że foldery otwierają się w osobnych oknach. Nie ma to związku z zakładką "Ogólne" gdzie można to niby zmienić. Męczę się z tym od jakeś dwóch tygodni i nie mogę tego naprawić. Może wiecie co by trzeba było zmienić aby wszystko wruciło do normy? Pomoooooooooooooocy!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi