kooboos Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 no tak jakos wyszly te piny ale bez nich jest 225 pinow :) a cena... hmm jakby to powiedziec, misiu po znajomosci zrobil to w miare najtaniej jak mogl. niestety ceny nie zdradze :) ale zacytuje jego slowa: "ten bloczek powinien byc 2 razy drozszy", to chyba wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czyli na moje oko dales jakies 200zl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czyli na moje oko dales jakies 200zl :lol: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: JA tam nic nie wiem B) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 misiowi sie nie chce wiec ja wstawie. fota spodu mojego bloczku pod pelta, ktory lada moment zostanie skonczony :D http://ghnet.pl/~niedzkub/atman/spod.JPG rozmiar podstawy 80x80, ponad 200 pinow B) :blink: Widze, że pan w zakładzie nieźle się narobił :wink: Zobaczymy jak to się sprawdzi z peltem :) z tego co widze to na pelta 260W więc mam nadzieje, że masz ogromną chłodnicę :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 oj tak, zgadza sie. ciepelko bedzie oddawac BIX3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czyli na moje oko dales jakies 200zl :lol:ledwo ponad 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam pytanie, ile te bloki odprowadzę max ciepła ? Bo jakbym przysadził pelta 266W + jeszcze proc ze 120 W. Czy moze sie woda w układzie zagotowac LOL ? A chłodniczke mam Audi i chyba bedzie trza drugą dołożyc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Ja mam pytanie, ile te bloki odprowadzę max ciepła ? Bo jakbym przysadził pelta 266W + jeszcze proc ze 120 W. Czy moze sie woda w układzie zagotowac LOL ? A chłodniczke mam Audi i chyba bedzie trza drugą dołożyc....Z tego co sie orineutje (a moja wiedza w tych dziedzinach jest ograniczona) to nie można tak sumować oddawania ciepła. Pelt odda tylko tyle ciepła i nic wiecej (266W) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 peltier dziala jako pompa ciepla. wiec bedzie trzeba z niego odebrac jego cieplo + to co przetransportuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 nieznam sie na ogniwach ale myśle że te 266 Wat to jest tyle ile takie ogniwo może max odebrać jeśli sie myle to prosze o sprostowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 nieznam sie na ogniwach ale myśle że te 266 Wat to jest tyle ile takie ogniwo może max odebrać jeśli sie myle to prosze o sprostowanie :)nie tak łatwo ;] bo każde ogniwo ma też swoją skutecznośc, to że na nim pisze 260W to nie oznacza, że potrafi przepompować tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) taka wydajność jak pisze ma w wyjątkowych warunkach, no i one są chyba na 15V, trzeba zasilator nie kompósterowy do tego... Edytowane 9 Grudnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no wiesz ogniwa 260W nie zasilisz juz zasilaczem kompowym bo ciagnie 25-30A dlatego dla mnie powstalo cos takiego: klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Fotki nowego bloczku cpu cube pro lite ktory poleci do jet-pc jutro ;] ZAPRASZAM http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1808311 Odnosnik w podpisie rowniez działa :) Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Czekam z niecierpliwością na wyniki :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jak zwykle ładnie i schludnie ale co by tylko szczelny był :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Rozpoczela sie ostra rywalizacja o pierwszenstwo dla producenta najwydajniejszych blokow w Polsce? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja się czepie troche śmiesznej nazwy bo pro i lite to raczej przeciwieństwa ;) a bloczek niczego sobie, teraz tylko czekać na wyniki. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Kto wie kto wie ;) - teraz to juz nawet nie chce szacowac czy pokona Kynka :)... Zobaczymy :) - tym razem szanse sa spore bo krocce sa ladnie po skosie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja uwazam, ze konkurencja to podstawa. Byle uczciwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (...) ale co by tylko szczelny był :lol:Moim zdaniem takie teksty są nie na miejscu! Zachowaj sobie to dla siebie ... było minęło. Też jestem ciekaw jak wypadnie bloczek w porównaniu z innymi. Choć i tak nie sądze aby testy tam przeprowadzane były w 100% wiarygodne, ale jakś tam punkt odniesienia pewnie dają. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jesli nie wierzysz w nasza wiarygodnosc to zapraszam na gg w celu rozwiania watpliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 wydaje mi sie że opory bedą dużo mniejsze niż u Kyńka, i to sie w tych blokach moze podobać :D a z wydajnością zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Przewidywane wyniki testu będą:_________ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Moim zdaniem takie teksty są nie na miejscu! Zachowaj sobie to dla siebie ... było minęło. Pozdro Takie rzeczy zostają zapamiętane i tego nie zmienisz... Osobą, którym zalało kompa też powiesz "... było minęło" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) "było minęło" to 2 000 zł za kompa (taka przykładowa cena ) :wink: Edytowane 11 Grudnia 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Fajnie by bylo jakby Misiu zrobil bloczek a'la Slim NF4 SLI z alphacool.de . Na razie widzialem tylko bloczek na DFI , ktory podobno cieknie :/ No chyba , ze juz cos sie zmienilo w kwestii lutowania podstawy z mosieznym topem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 myśle że to naprawił! przecież ma w tym doświadczenie i zlutowanie tego nie jest wielkim problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) A ja mam inne pytanie... Bedzie moze wyprzedaz blokow CUBE?? COs o tym wspominales :), ale nic nie piszesz... wogole masz jeszcze CUBE (non pro)?? NO i to tyle :) Pozdrawiam sector :] EDIT Blok Na NF7 mi nie cieknie :P a tez ma Mosiezny Top :P Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 A ja mam inne pytanie... Bedzie moze wyprzedaz blokow CUBE?? COs o tym wspominales :), ale nic nie piszesz... wogole masz jeszcze CUBE (non pro)?? NO i to tyle :) Pozdrawiam sector :] EDIT Blok Na NF7 mi nie cieknie :P a tez ma Mosiezny Top :P Heat -> jasnee wszystkie ciekna :lol: Sector -> wiekszosc sprzedała sie po normalnej cenie do wyprzedazy trafia 1-3 bloki cube non pro, napisze w topicu kiedy to bedzie fipa -> ja mysle ze wyniki testu beda w tym tygodniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...