Skocz do zawartości
zeli

Rozbudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce troche unowoczesnic :) moja skrzyneczke

Mam do dyspozycji około 800-1200zł

Moja konfiguracja

-Płyta głowna Soltek 85DR2-C

-40GB Seagate Barracuda

-RAM DDR 256-266

-P4 1,8 box

-GF3 TI200 64TV

-Czy monitor ma duze znaczenia(15' i 60Hz hehe)

Nie wiem czy warto inwestowac czy jeszcze poczekac czy wogole dac se spokój.

Jestem zainteresowany kupnem

-karta graficzna

-ram

-kierownica

-moze co jeszcze

Zapowiada sie niezłe granie juz nie długo

Pełno gier typu NFS,Toca,Colin,Juiced,Driver,RBR,GTR i wiele wiele innych

Juz teraz moj sprzet mi nie wystarcza grac na najwyzszych detalich i z przyzwoita ilosca klatek

Jaka karte kupic?

Ram 1GB tylko jaki?

No i czy oplaca sie kierownice?

Ile dostane za czesci i gdzie kupowac?

Wiecie o co chodzi wiec piszcie swoje doswiadczenia

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja na twoim miejscu bym zakupił grafe z 256MB ramu (to tak przyszłościowo) - w granicach 600-700zł (np. radeon 9600), a do tego 512MB ddr 400MHz Kingstona - jakieś 400zł. Na nic więcej ci chyba nie starczy. No może jeszcze jakaś kierownica za stówkę.

A najlepiej jakbyś na 1 miejscu pomyślał o monitorku (15" i 60Hz mnie przeraża :lol: ) - tylko ogranicza karte graf. no i psuje wzrok.

P.S. Długo usiedzisz przy kompie z takim odświeżaniem? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy 1280x1024 mam 85Hz (monitor jak w opisie 8)) i też czasami nie mogę wytrzymać. Przy niższych rozdziałkach np. 1024x768 mogę dać 100~120Hz ale to już nie ten sam komfort pracy. Wszystko wtedy jest dla mnie za duże :?

Nie koniecznie musi to być 19" ale 17" uważam za minimum, chyba że mówimy o LCD (ale nie wiem czy twoja karta ci pozwoli na takie cacko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do monitorka obsługującego 1280x1024 przy 100Hz nie można się przyczepić :wink: Pewnie można się na niego gapić 24/24 i najwyżej zachce ci się spać :lol:

zeli jak będziesz kupował monitor crt to popatrz sobie jakie tryby pracy obsługuje (np. na stronie producenta). W przypadku LCD na nic więcej jak 15" ci nie starczy (no ale może się też czymś różnią). Twój wybór 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz monitora LCD.... po pierwsze smużenie a po drugie praktyczne nie można grać w innej rozdziałce niż tej sugerowanej np. 1280x1024 poniweważ czcionki stają się nie wyrazne...do tego dochodzi mały kąt widzenia.... :/ Za cene LCD to masz 19'' CRT... i to dobrą.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz monitora LCD.... po pierwsze smużenie a po drugie praktyczne nie można grać w innej rozdziałce niż tej sugerowanej np. 1280x1024 poniweważ czcionki stają się nie wyrazne...do tego dochodzi mały kąt widzenia.... :/ Za cene LCD to masz 19'' CRT... i to dobrą.....

farmazony wypisujesz :evil: :!: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

farmazony wypisujesz :evil: :!: :idea:
zgadzam sie w calej rozciągłości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to ma być sprzęt do grania to za tą kwotę proponuję ci monitor crt 19" (dobrej firmy z wysokim odświeżaniem) lub zmiana grafy z 256MB pamięci (np. radeon 9600 lub geforce fx 5600 - też dobrej firmy) + kości pamięci 512MB DDR 400MHz (również firmówki).

Wybór należy do ciebie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam monitorek firmy Likom kupiłem kiedyś używany, ale jest super! przy 1024X768 mam 115 hz, a 1280X1024 90hz polemam go tylko nie wiem jaki to jest model. Nieradze kupować monitorów LG, bo one są dobre dopuki jest gwarancja (moja ciocia miała skończyła się gwarancja i na drugi dzień padł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi