Niemiec Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 zabieram sie za wyciszanie jednego komputerka i praktycznie wszystko juz wiem, bo na procku (p4 2,4) wyladuje ThermalRight SB-2 z jakas 92 na 5V, do budy i zasilki poleci 5 sztuk Arctic Cooling Fan Pro TC. problem mam z grafa, bo radiator jest przyklejony czyli nie ma dziur i ja tez bede musial kleic. przy samym rdzeniu jest troche drobnicy elektronicznej wiec cooler od cpu odpada :/ wpadlem na pomysl, zeby dac zalmanka nb32j i na ramieniu od zalmana jakiegos wentylka najprawdopodobniej kolejnego arctica. i teraz pytanie do posiadach 9100/8500 czy takie cos wystarczy do chlodzenia tej grafy?? jak wy rozwiazaliscie sprawe z chlodzeniem swoich kart. dadam, ze wszystkie wentyle beda chodzily na minimalnych obrotach, bo priorytetem jest cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Na swoim niepodkręconym 9100 250/230 mam zrobione coś takiego: Zrobione ze starego voodoo2 :D + arctic pro tc. Zostawiłem na karcie firmowy radiator, arctic ma obroty od 1500 do 1800 rpm zależy jak jest ciepło. te czarne paski są z gumy więc nic nie słychać. update: puszczałem go na tym chłodzeniu na 295/260 i przechodzil 3dmarka więc nawet się to sprawdza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 sprzet nie bedzie krecony, bo to nie moja maszynka tylko robie to zarobkowo. moze procka pokrece jak mobo i zasilacz na to pozwoli, ale to tez nie jest pewne. priorytetem jest cisza i nie mam pomyslu na tego radzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Poszukaj w miarę kwadratowego radiatora od cpu. Ja mam taki po s 370 i socket a od coolermastera wysoki na 5 cm z odciętym 1 żeberkiem(brzeszczot). Niestety radiator trzeba przykleić. U mnie na kropelkę po rogach jest przytwierdzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ja wywaliłem standardowy hałasujący mały wentyl i założyłem Titana od P2 4000 obr. i jest ciszej i na dodatek 310 rdzeń śmiga !!! :lol: jak bym go podłaczył pod 5V to by go słychać niebyło wcale i standardowe core napewno by uciągnął !!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zalman i wentyl 8x8 spowolniony powinnien wystarczyc do nie kreconej karty, ale ja dla pewnosci poszukalbym wiekszego radiatorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 sprzet niebedzie wogole krecony i tez mi sie wydaje, ze zalmanek starczy, zeszta juz go zamowilem i czekam. wydajnosc wyjdzie w praniu, najwyzej bede kombinowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A moze ten cooler co jest na grafie pusc na 5V ? Jak nie bedzie sprzet krecony to moze wystarczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Skoro u mnie wystarcza standardowy, ledwo co użebrowany radiator i arctic oddalony od niego jakies 2cm to zalman + arctic na pewno nie będzie za słaby :). Ostatnio było o montowaniu silencera na 8500/9100 ale nie wiem czy to już nie za drogo wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 cena nie gra roli, bo klient, ktoremu to robie ma kaski duzo, ale nie chce robic takich rzeczy jak klejenie silencera. zalmanek jutro przyjedzie i sadze, ze w dobrze wentylowanej budzie na niekreconej karcie sobie spokojnie poradzi a jak nie, to mam jeszcze gdzies w szyfladzieramie zalmana i dam kolejnego arctica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...