Skocz do zawartości
Niemiec

chlodzeia radka 9100 i pewne watpliwosci

Rekomendowane odpowiedzi

zabieram sie za wyciszanie jednego komputerka i praktycznie wszystko juz wiem, bo na procku (p4 2,4) wyladuje ThermalRight SB-2 z jakas 92 na 5V, do budy i zasilki poleci 5 sztuk Arctic Cooling Fan Pro TC. problem mam z grafa, bo radiator jest przyklejony czyli nie ma dziur i ja tez bede musial kleic. przy samym rdzeniu jest troche drobnicy elektronicznej wiec cooler od cpu odpada :/ wpadlem na pomysl, zeby dac zalmanka nb32j i na ramieniu od zalmana jakiegos wentylka najprawdopodobniej kolejnego arctica. i teraz pytanie do posiadach 9100/8500 czy takie cos wystarczy do chlodzenia tej grafy?? jak wy rozwiazaliscie sprawe z chlodzeniem swoich kart.

dadam, ze wszystkie wentyle beda chodzily na minimalnych obrotach, bo priorytetem jest cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na swoim niepodkręconym 9100 250/230 mam zrobione coś takiego:

Dołączona grafika

Zrobione ze starego voodoo2 :D + arctic pro tc. Zostawiłem na karcie firmowy radiator, arctic ma obroty od 1500 do 1800 rpm zależy jak jest ciepło. te czarne paski są z gumy więc nic nie słychać.

update: puszczałem go na tym chłodzeniu na 295/260 i przechodzil 3dmarka więc nawet się to sprawdza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wywaliłem standardowy hałasujący mały wentyl i założyłem Titana od P2 4000 obr. i jest ciszej i na dodatek 310 rdzeń śmiga !!! :lol: jak bym go podłaczył pod 5V to by go słychać niebyło wcale i standardowe core napewno by uciągnął !!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro u mnie wystarcza standardowy, ledwo co użebrowany radiator i arctic oddalony od niego jakies 2cm to zalman + arctic na pewno nie będzie za słaby :). Ostatnio było o montowaniu silencera na 8500/9100 ale nie wiem czy to już nie za drogo wyjdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena nie gra roli, bo klient, ktoremu to robie ma kaski duzo, ale nie chce robic takich rzeczy jak klejenie silencera. zalmanek jutro przyjedzie i sadze, ze w dobrze wentylowanej budzie na niekreconej karcie sobie spokojnie poradzi a jak nie, to mam jeszcze gdzies w szyfladzieramie zalmana i dam kolejnego arctica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi