chuckie Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Cześć!. Chciałbym przedstawić wam rzacz jaką zrobłem razem z kumplem. Otóż kupiliśmy nabój do napełniania zapalniczek (izo-butan), 5 torebek saletry potasowej, cukier, 4 paczki zapałek. Nabój: A oto miejsce do wystrzelenia naboju utworzony z 4 cegieł: Tak wygląda gotowy przygotowany na wystrzelenie obiekt: Po zmieszniu saletry potasowej z cukrem w ilości 50/50 wsypaliśmy ją do utworzonego wcześniej otworu uszczelninego torebką. Ta biała linia z saletry to ląt dla bomby gazowej :). Tutaj jest link do filmu: http://members.lycos.co.uk/chuckie19/piroman/03.avi Efekt murowany a i wrażenia niesamowite. Po eksplozji: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Spoko... Ale filmik mi cos sie nie chce sciagac;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 bo z lycosa trza umic sciagac (znaczy sie trza umic czytac :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Buzzy wejdz najpierw tu http://members.lycos.co.uk/chuckie19/piroman/ a potem ssaj go ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 No tego dymu nie było zbyt wiele ;) Ja z mniejszejs ilosci saletry i cukru robiłem go wieksza ilosc :> Kombinujcie dalej co by był lepsze efekt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Z mieszanką to rzadko dobrze wychodzi. Saletra to tylko zapalnik. Popatrzcie na jaką wysokość poszedł ogień- na końcu fimu jest obok kumpel. Dzisiaj jak sie uda zrobimy z 4 albo 3 naboi nakręce filmik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 filmik juz sciagam a zabawy z saletra pamietam do dzisiaj ;-). fajna sprawa i fajnie sie pali jak sie zmiesza z cukrem. czekam na kolejny filmik z trzech naboi ;-D gl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 chuckie-gdzie ta cala akcja miala miejsce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Aaa no i sciaga sie.. :] Troche techniki i sie czlowiek gubi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 chuckie-gdzie ta cala akcja miala miejsce?? Opuszczony hangar gdzieś 100 metrów od mojego miejsca zamieszkania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 zebym ja jeszcze znal twoje miejsce zamieszkania :> sa tam cholera identycznenapisy na murach, jak w opuszczonej kotlowni niedaleko mnie ;] myslalem, ze to tosamo miejsce :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Fajnie, fajnie!! Ale chłopaki mieli ucieche. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ja tam niewiem ile w tym prawdy ale kumpel mi mowil ze sproszkowany tlenek zelaza i pyl aluminiowy ze sie bardzo dobrze pali ale nie powiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ja tam niewiem ile w tym prawdy ale kumpel mi mowil ze sproszkowany tlenek zelaza i pyl aluminiowy ze sie bardzo dobrze pali ale nie powiem :? :?: :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Spoko filmik, ale moze jakis wiekszy zoom ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Buzzy wejdz najpierw tu http://members.lycos.co.uk/chuckie19/piroman/ a potem ssaj go ;] tak mi tez nie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Dobry filmik, a szczegolnie wybuch i smiechu w tle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 to z tym pylem aluminiowym to moze byc prawda bo widzialem to kiedys w telewizji ale nie dokladnie , a tlenek zelaza w tym filmie byl chyba zastapiony rdza wiec moze to jest to ; a co do tego typu zab to slyszalem ze kiedys , kilka lat temu , pokruszone tabletki przeciwbolowe mialy podobne dzialanie jak saletra no ale jakie dokladnie juz sie nie dowiedzialem ; fajna zabawa jest tak samo z magnezem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 dobre dobre! ten smiech to jakby komus tlenu brakowalo ;) ale musialo sie wam nudzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 buhaha :) dobre, dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 dobre dobre! ten smiech to jakby komus tlenu brakowalo ;) ale musialo sie wam nudzic nawet nawet ale śmiech najlepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...