zulu Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Od niedawna zacząłem używać systemu WINDOWS 2000. Mam następujący problem : Ustawiłem hasło dostępu dla "gości" identyczne z moim hasłem admininstratora. Po uruchomieniu się system chce by zalogował się do niego GOŚĆ. Wpisuję hasło i niestety windows nie jest w stanie sie załadować wyświetlając jakiś komunikat. Co robic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 jaki to kumunikat - to bardzo ważne, moze jest ustwione na zmiane hasła przy nastepnym logowaniu :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 A uaktywniłeś konto Gościa? Samo ustawienie hasła to za mało. Default'owo po instalacji konto jest wyłączone. Panel sterowania->Użytkownicy i hasła->Zakładka Zaawansowane->Klawisz Zaawansowane->Użytkownicy Potem prawoklik na Gościu, wchodzisz we Właściwości i zdejmujesz zaznaczenie z parametru Konto jest wyłączone. BTW, obrazki pokazują takie ustawienia konta Gościa, jakie są po instalacji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Komunikat jest następujący : TWOJE KONTO ZOSTAŁO WYŁĄZONE SKONTAKTUJ SIĘ Z ADMINISTRATOREM SYSTEMU Sikor Dzięki za bardzo przejrzyste przedstawienie procedury aktywowania konta, problem jednak w tym że nie mogę z niej skorzystać, gdyż przecież nie mogę zalogować się do systemu :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Od niedawna zacząłem używać systemu WINDOWS 2000. Mam następujący problem : Ustawiłem hasło dostępu dla "gości" identyczne z moim hasłem admininstratora. Po uruchomieniu się system chce by zalogował się do niego GOŚĆ. Wpisuję hasło i niestety windows nie jest w stanie sie załadować wyświetlając jakiś komunikat. Co robic ?? Oj zulu. 8O To przecież oczywiste, że na Gościa się nie zalogujesz zanim go nie uaktywnisz. System Ci wyraźnie to komunikuje: TWOJE KONTO ZOSTAŁO WYŁĄZONE SKONTAKTUJ SIĘ Z ADMINISTRATOREM SYSTEMUCo możesz rozumieć jako potrzebę zalogowania się na Administratora. Na ekranie logowania w polu użytkownik wpisz "Administrator" następnie wprowadź hasło. Po zalogowaniu wykonaj procedurę uaktywnienia konta Gościa. Dopiero wtedy będziesz mógł z niego korzystać. A najlepiej, to załóż sobie nowego użytkownika, bo konto Gość ma bardzo ograniczone prawa. BTW, czasami warto też włączyć użytkownika myślenie. 8) No offence. Mam nadzieję, że teraz Ci się uda. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Sikor - Długo się nie odzywałem, za co przepraszam. Sytuacja wyglądała tak : Nie mogłem się wogóle zalogowac do komputera, z banalnego i smiesznego poowdu : zamiast "administrator" wpisywałem "admininstrator" :twisted: Ale już wszystko ok :). Więc jak widzisz nie nawaliło u mnie myślenie tylko nieuwaga & sporadycznie pojawiające się problemy z ortografią :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 He, he zdarza się. :) Ale najważniejsze, że wszystko działa. BTW, sam często klnę na czym świat stoi, podejrzewając wrogie siły o dywersję w postaci zmiany hasła na admniastatorze w którymś z firmowych komputerów. A niemożność zalogowania, to tylko kwestia zmiany domeny logowania. :twisted: Zwykle user'zy logują się użytkownikami domenowymi, a administrator jest użytkownikiem lokalnym komputera. Masz rację, to nieuwaga. Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Sikor - Przepraszam ze tak pozno odpisuję. byłem pewien ze odpowiedz pojawila się, ale okazuje sie ze problemy techniczne dotykają nei tylko zwykłych userów ale tazke forum :). Mój błąd polegał na tym ze nie moglem sie zalogowac przez długi czas, gdyz po prostu zamiast "administrator" wpisywałem "admininstrator" :D. Tak więc w tym przypadku to nie problemy z mysleniem ale z pisownią były przyczyną tego co złe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Cholera, czasem wrogie siły rzeczywiscie potrafią niezle namieszac :twisted: Myslałem ze nie wysłałem odpowiedzi, tymczasem odpowiedz została wysłana :D. Cholera, kurde, nieeeeeeeeeee... :P. Dobra, znowu efekt roztargnienia, ech.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 spoko jest tylko nie uzywaj bluzgow za duzo bo mozesz od "zlych" sil dostac owocem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...