Skocz do zawartości
Gość

MSI KT3 ULTRA

Rekomendowane odpowiedzi

To dzieki wszystkim za informacje. Chyba polecacie ta plyte czy proponujecie zakup czegos innego? Chcialbym ja troche miec a nie zmieniac niedlugo na nowa.. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam swoją tydzień i jest OK. Przeglądałem mnóstwo różnych testów w internecie i doszedłem do tego, że to dobry wybór (zwłaszcza, że prócz Epoxa8K5a2 to jedyna płyta z 8235.

Zopytmalizowałem BIOS fabryczny, najnowszy jaki jest czyli 5.5, i wyniki są porównywalne do testów innych płyt na KT333. Polecam zainwestować w dobre pamięci - na moich Kingstonach (na kości Winbond) wszystkie timingi ustawione najlepiej jak można.

To na pewno dobry wybór. Ceny w hurtowni ok. 450 brutto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanko dotyczace tej plyty.. Jezeli bede chcial podkrecic proca magistrala,bo nie chce sie bawic jak narazie w odblokowywanie to jak to sie ma do innych urzadzen. Chodzi mi o dzielnik magistrali jaki jest 1/4, 1/5? Do ilu mozna bezpiecznie podkrecic Athlona xp 1600+? Pomozcie. Dziki z gory.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanko dotyczace tej plyty.. Jezeli bede chcial podkrecic proca magistrala,bo nie chce sie bawic jak narazie w odblokowywanie to jak to sie ma do innych urzadzen. Chodzi mi o dzielnik magistrali jaki jest 1/4, 1/5? Do ilu mozna bezpiecznie podkrecic Athlona xp 1600+? Pomozcie. Dziki z gory.

Pozdrawiam

z 1700+ zrobiłem na 1,85 spokojnie 1900+ !!!! polecam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

z 1700+ zrobiłem na 1,85 spokojnie 1900+ !!!! polecam !!!

Ale podkrecales go magistrala,bo ja nie chce odblokowywac mnoznika.. Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podkręcić do tylu "ile fabryka dała" i nie pytaj się na ile możesz podkręcić bo na to nie ma jednoznacznej odpowiedzi może iść tylko jako 1700 XP albo nawet jako 2100 XP, to wszystko zależy od serii procka. Mój np bez podnoszenia napięcia z 1700 XP idzie na 2000 XP,a może i więcej pójdzie ale jeszcze tego nie sprawdzałem ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...