Skocz do zawartości
sancez

2 wiatraki

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem, ze 2 zamontowane wiatraki, 1 z przodu obudowy (wprowadzajacy powietrze) i 1 z tylu (wyprowadzajacy powietrze na zewnatrz) daja niezle chlodzenie. Czy to dobre rozwiazanie? Jakie wiatraczki sa tanie i ciche, zeby z kompa nie zrobic traktora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem, ze 2 zamontowane wiatraki, 1 z przodu obudowy (wprowadzajacy powietrze) i 1 z tylu (wyprowadzajacy powietrze na zewnatrz) daja niezle chlodzenie. Czy to dobre rozwiazanie? Jakie wiatraczki sa tanie i ciche, zeby z kompa nie zrobic traktora?

papsty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh papsty :lol: ... nie papsty

arctic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic Cooling Fan Pro TC idealny do obudowy z automatyczna regulacja obrotów w zależności od temperatury w zakresie 1000-2500 obrotów na minute, praktycznie niesłyszalny!!! Mam takie 2 i bardzo dobrze pełnią swoją rolę :) Polecam!!! na allegro są za 13 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam wentylki arctica - sam posiadam 3 sztuki i może jestem głuchy, ale ich nie słyszę :D

Yeti czy posiadasz dokładnie takie modele jak te na aukcji ?

A jeśli chodzi o ich słyszalność czy będę w stanie je usłyszeć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam foxconny, kupilem niedawno na allegro 3 sztuki kazda po 6zl, jeden na dżiforsa :) , i dwa zamontowalem z tylu na wywiew bo z przodu montowanie w mojej obudowie dawalo gorszy efekt - oczywiscie montowalem je do kompa po uprzednim przerobieniu ich na 5v, odciecie kabelkow i wsuniecie tam gdzie trzeba i docisniecie zapalkami ;) polecam, na 5v sa ciche, ledwo slyszalne z 1m :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Możecie mi powiedzieć gdzie kupić te arktiki?

W proline.pl przynajmniej ja tam zawsze kupuje

One sa naprawde cicutkie ale przy tych samych obrotach są mniej wydajne niż inne wentylatory :(. Wiem bo mam taki na procu, wcześniej miałem coolmastera, przylutowałem czuknik z CM do Arctica i obroty są takie same ale temeratura wzrosła o 2C. Przyczym Arctic to zupełnie inna klasa hałasu niż CM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam wentylki arctica - sam posiadam 3 sztuki i może jestem głuchy, ale ich nie słyszę :D

Yeti czy posiadasz dokładnie takie modele jak te na aukcji ?

A jeśli chodzi o ich słyszalność czy będę w stanie je usłyszeć ?

Ja mam te same modele co na screenie. A czy bedziesz w stanie usłyszec? To jest sprawa osobista (subiektywna) Ja tam mam je na 12V i z odległosci 1 m praktycznie nie słysze zadnego szumu (słychac jak wieje, ale samego silniczka to nie słychac)

Przy zamknietej budzie praktycznie czasem nie umiem stwierdzic czy komp na chodzie puki nie spojrze na diody ;) (najgłosniejsza w kompie jest baracuda IV)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi