Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam pewien problem i to widać na róźnych programach np. speedfan pokazuje mi uzycie procesora 100 % na manażeże windowsa tez pisze uzycie procesora 100% i na wszystkich podobnych programach .Nie wiem czy to dać na forum oprogramowania czy hardware ale akomputer chodzi dobrze chociaż pisze zurzycie procka 100% mam windowsa xp professional i cały czas pisze 100% wcale się nie zmienia zrobiło mi się to 2 dni temu .Nie wiem czy to błąd windowsa i czy może programy a może procesor sie produkuje na 100% w windowsie jak nic nie robie mam 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Usuń programy z tła! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 wszystkie programy mam wyłączone i pasek urzycia się nie rusza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 To tzw. Proces bezczynności zajmuje sam 98~99% i ma na celu zmusić Windows by cały czas coś robił. Nie przejmuj się tym w każdym razie wszystko Ci działa OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 no dzięki za odpowiedź ale ten wskażniki sie nie rusza czły czas jest 100% no jak by sie ruszał to bym rozumiał jak by się wachał np 90-100 ale on sie nie rusza cały czas jest 100% :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a właśnie kiedyś miałem normalnie jak nic nie robiłem to miałem po 0-3% załeży a juz sam nie wiem wkurza mnie to a nie chce mi się robic formata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ewentualnie jakiś programnik to chłodzenia procesora lub monitorowania płyty głównej. Skąd bierzesz ten odczyt obciązenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 biore ze wszystkiego ze speedfana z windosowskiego miernika lub motherboard monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Jezeli masz jakis programik do chlodzenia procka to go wywal z systraya a potem jeszcze z autostartu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 To tzw. Proces bezczynności zajmuje sam 98~99% i ma na celu zmusić Windows by cały czas coś robił. Nie przejmuj się tym w każdym razie wszystko Ci działa OK. proces bezczynności systemu to coś, co odciąze procesor - taki integrated software cooler. 100 - proces bezczynnośc = aktualne obciążenie cpu. inaczej można powiedzieć że proces beznczynności to aktualna niewykorzystana moc cpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a no właśnie wgrałem sobie cpucool bo chciałem sobie popodkręcac procka w windowsie zobacze czy to zadziała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a no właśnie wgrałem sobie cpucool bo chciałem sobie popodkręcac procka w windowsie zobacze czy to zadziałaNo to problem rozwiazany. To ten program tak robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 no dzięki włąsnie uruchomiłęm ponownie kompa i co widze obciężenie procka 4% no i się zmienia :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ja tak mialem, jak sciagnalem jakiegos wirusa z neta na win 2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 te 100% to fikcja, zreszta latwo sprawdzic to mozesz, wylacz wszysztko i zobacz jaka masz temp na tych niby 100% potem wlacz cos na maxa i porownaj temperatury.... wyniki powiedza ci wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 te 100% to fikcja, zreszta latwo sprawdzic to mozesz, wylacz wszysztko i zobacz jaka masz temp na tych niby 100% potem wlacz cos na maxa i porownaj temperatury.... wyniki powiedza ci wszystko To nie fikcja, jezeli masz zapuszczonego CPUCool-a to na SpeedFanie pokazuje caly czas 100% Wystarczy wylaczyc CPUCool-a i obciazenie wraca do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 te 100% to fikcja, zreszta latwo sprawdzic to mozesz, wylacz wszysztko i zobacz jaka masz temp na tych niby 100% potem wlacz cos na maxa i porownaj temperatury.... wyniki powiedza ci wszystko To nie fikcja, jezeli masz zapuszczonego CPUCool-a to na SpeedFanie pokazuje caly czas 100% Wystarczy wylaczyc CPUCool-a i obciazenie wraca do normy. hmmm jest to fikcja poniewaz procesor nie pracuje tak naprawde... widac to po temperaturze i to jest niezaprzeczalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 dobra nie ważne już, obciąrzenie mam dobre i temperature też(46 stopni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 dobra nie ważne już, obciąrzenie mam dobre i temperature też(46 stopni) 46 stopni to dobra temperatura ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 no wiesz zależy dla kogo przy otwartej obudownie mam 44 stopnie (na podkręconym procku do 1320 mhz) no to dobrą mam temprature .A mój kolega ma prntium 4 1500 mhz i on jest manankiem temperatury (bez wydawania kasy na chłodzenie) on ma 30 na standardowym wiatraczku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 ... A mój kolega ma prntium 4 1500 mhz i on jest manankiem temperatury (bez wydawania kasy na chłodzenie) on ma 30 na standardowym wiatraczkuChyba raczej napewwno nie ma tyle bo w lato temp. powietrza to około 25 stopni a P4 1500 niech ma tam swoje 50W to napewno coolerek LOW end czy MIDLE END sobie tak dobrze nie poradzi. NIe ma takiej możliwości. najprędzej to ma czujnik źle ustawiony albo co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 on am wiatraczek 5500 rpm i jak odkręci obudowe i weźmie wentylator z pokoju :lol: :lol: :lol: ustawi go zeby wiał do kompa i jeszcze dmuchawe ustawioną na zimne powietrze to troche chuczy ale on lubi sie tak bawic przed wczoraj się tak bawiłem z nim :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 heh i po co tak:) ja mam wodne za 200zl i cichutko jak cholera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...