Skocz do zawartości
Songoku

dlaczego tak dużo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem i to widać na róźnych programach np. speedfan pokazuje mi uzycie procesora 100 % na manażeże windowsa tez pisze uzycie procesora 100% i na wszystkich podobnych programach .Nie wiem czy to dać na forum oprogramowania czy hardware ale akomputer chodzi dobrze chociaż pisze zurzycie procka 100% mam windowsa xp professional i cały czas pisze 100% wcale się nie zmienia zrobiło mi się to 2 dni temu .Nie wiem czy to błąd windowsa i czy może programy a może procesor sie produkuje na 100% w windowsie jak nic nie robie mam 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tzw. Proces bezczynności zajmuje sam 98~99% i ma na celu zmusić Windows by cały czas coś robił. Nie przejmuj się tym w każdym razie wszystko Ci działa OK.

proces bezczynności systemu to coś, co odciąze procesor - taki integrated software cooler. 100 - proces bezczynnośc = aktualne obciążenie cpu. inaczej można powiedzieć że proces beznczynności to aktualna niewykorzystana moc cpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 100% to fikcja,  zreszta latwo sprawdzic to mozesz, wylacz wszysztko i zobacz jaka masz temp na tych niby 100% potem wlacz cos na maxa i porownaj temperatury.... wyniki powiedza ci wszystko

To nie fikcja, jezeli masz zapuszczonego CPUCool-a to na SpeedFanie pokazuje caly czas 100%

Wystarczy wylaczyc CPUCool-a i obciazenie wraca do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 100% to fikcja,  zreszta latwo sprawdzic to mozesz, wylacz wszysztko i zobacz jaka masz temp na tych niby 100% potem wlacz cos na maxa i porownaj temperatury.... wyniki powiedza ci wszystko

To nie fikcja, jezeli masz zapuszczonego CPUCool-a to na SpeedFanie pokazuje caly czas 100%

Wystarczy wylaczyc CPUCool-a i obciazenie wraca do normy.

hmmm jest to fikcja poniewaz procesor nie pracuje tak naprawde... widac to po temperaturze i to jest niezaprzeczalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz zależy dla kogo przy otwartej obudownie mam 44 stopnie (na podkręconym procku do 1320 mhz) no to dobrą mam temprature .A mój kolega ma prntium 4 1500 mhz i on jest manankiem temperatury (bez wydawania kasy na chłodzenie) on ma 30 na standardowym wiatraczku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... A mój kolega ma prntium 4 1500 mhz i on jest manankiem temperatury (bez wydawania kasy na chłodzenie) on ma 30 na standardowym wiatraczku

Chyba raczej napewwno nie ma tyle bo w lato temp. powietrza to około 25 stopni a P4 1500 niech ma tam swoje 50W to napewno coolerek LOW end czy MIDLE END sobie tak dobrze nie poradzi. NIe ma takiej możliwości. najprędzej to ma czujnik źle ustawiony albo co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on am wiatraczek 5500 rpm i jak odkręci obudowe i weźmie wentylator z pokoju :lol: :lol: :lol: ustawi go zeby wiał do kompa i jeszcze dmuchawe ustawioną na zimne powietrze to troche chuczy ale on lubi sie tak bawic przed wczoraj się tak bawiłem z nim :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...