Skocz do zawartości
spavatch

Zmiana CAS na L2 cache

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o porade jak tego dokonac. Widzialem cos takiego na innym komputerze, tymczasem na moim powoduje to normalny resecik, niezaleznie czy zrobie to przy 350 MHz (gdy L2 cache jest bardzo bolacym punktem procki), czy przy standardowych 233 - efekt jest ten sam.

Pomocy :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nikt nie wie o co CI chodzi.

Kidys jak mialem C333 PPGA mialem taki programik ktory ustawial cache latency. Moj celek spoko smigal z tym ustawionym na 0 wiec podejrzewalem ze de facto programik nie dzialal. Co do CAS Latency na cachu to IMHO nie ma czegos takiego. Organizacja pamieci SRAM i jej budowa jest inna niz SDRAM.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni szkodzi, ja sie za zdublowane posty nie obrazam ;). Widzisz, zalezaloby mi na zmianie CAS bo przy FSB 100 cache zaczyna byc "bolacym punktem" na ciele procesora, wystarczy chwila divx'a lub jakiejs gierki zeby osiagnac wredny resecik. Z kolei jak wylacze L2 to mam swiety spokoj, jednak wtedy zanotowuje sporawy spadek wydajnosci w grach (nie moge tego udokumentowac, spadek sprawdzam organoleptycznie w kategoriach "skacze/nie skacze" :lol: ).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...