Mick Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam, Chcialbym a raczej musialbym cos pokombinowac z moim biosem karty graficznej bo zle ogolnie dziala mi ona w systemie linux zawieszajac x-y. Przyszlo mi na mysl ze moze warto by jej bylo zmienic bios. Mam model gainward nvidia fx5200 pro/660 TV/DVI ze 128mb ram i 8x AGP. Bios mam w wersji 04.34.20.15.00 a nie moge znależćczegoś nowszego jak tylko tą wersje. Moze poradzilibyscie co zrobic aby z ta karta cos zrobic bo mnie wkurza to wieszanie sie x-ow a to napewno przez grafike. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A mozesz masz cos skopane w konfiguracji, uzywasz sterow nvidii pod linuxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A moze to problem ze sterami/X-ami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mick Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Walcze z tym juz od prawie roku. Uzywalem sterownikow wszyskich ostatnich wersji wydanych przez nvidie przez rok. Nawet raz sterownikow nie oficjalnych gdy wychodzil kernel 2.6 i oficjalne nie byly zabardzo do neigo przystosowane. Konfiguracje juz rozne probowalem. Poprostu cos jest z ta karta nie tak. Ogolnie dziwna jest bo na vesa zazwyczaj wszystkie sie uruchamiaja a ta nie. Gwarancja z tego co widze to jest na 3 lata wiec jak cos moge jeszcze chyba ja reklamowac i tak chyba bede musial zrobic ale wczesniej sie musze wyposazyc w jakas inna bo musze miec kompa. Chce sprobowac z tym biosem bo to jeszcze jest jedna nadzieja. Myslalem tez ze cos moze sie nie zgrywa agp z karta ale plyte tez mam dobra bo gigabyte GA-8IPE1000 i jest ona z agp x8 wiec powinno wszystko grac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...