Skocz do zawartości
q_B_a

Troche pytan odnosnie mojego WC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem skromnym uzytkownikiem, od czasu do czasu cos napisze, ale wiecej czytam i zapamietuje niz sie wypowiadam. Nastal wiec taki czas kiedy pytam :D Jest sobie WC, a w nim : blok Crystal C2, Storm S1 ( na chipsecie ) troche dziwne ze jest ale jakos daje rade, wiecie brak kasy a po co ma blok lezec bezczynnie 8), do tego blok na dysk, nagrzewnica od Kadeta, a wszystko to ciągnie pompka Heilea 1000L. Chcialbym troche rozbudowac WC i dolozyc Abadona na GPU i jeszcze jedna nagrzewnice, bo w tej chwili przy temp. powietrza w pokoju ok 25*C temp. wody to ok 35*C :? Co sadzicie o tym pomysle? Czy pompka Heilea da rade takiemu rozbudowanemu ukladowi ? Zastanawiam sie tez nad zakupem Atmana AT-306, czy to ma sens? Czy bedzie znaczny spadek temp. po zainstalowaniu drugiej nagrzewnicy ??? Prosze o rady obeznanych WC'owiczow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozakładaj cybanty na węże przy połączeniach dla bezpieczeństwa.

Jak bede robil modyfikcje to pozakladam. Ogolnie bloczek jest ok, ladnie odbiera cieplo z dysku. Temp. dysku jest zazwyczaj 4-5 wyzsza niz wody.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie popieram RAFAL10, ja bym sie bał na Twoim miejscu odpalić to poza kompem do testow zeby mi pokoju nie zalało, nie wspominajac o załozeniu tego do kompa :)

Ten waz na bloku na dysku tak ciezko wchodzil ze teraz nawet sie go nie zdejmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi