Skocz do zawartości
..::SNAP::..

wiatraki w budzie +fotka

Rekomendowane odpowiedzi

403 - Dostęp zabroniony

Ta strona została administracyjnie zablokowana

lub konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niej.

dobre - to zobaczyłem jak wrzuciłem url - a w okno ie. zmień ten serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka all :)  ale juz wszystko smiga :)

"stary" wrzuc fotki na inny serwer niz WP bo z tamtad nie dzialaja odnosniki (wiem bo nie dzialaja tez te do fotki mojego zasilcza ktora kiedys tu zapodawalem) - musisz miec cala strone a nie pojedyncze pliki :x

BTW jak zwykle moj podpis na czasie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i na czasie, tylko że troche "oczojebny" :D
o to mnie sie rozchodzilo jak go dawalem :D

co sadzicie o takim rozmieszczeniu wiatrakow? to sa wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace, wyciagajace bede innym razem :)

kiepskie bo jak dasz tyle nawiewow to nie bedziesz mial miejsca na gorze zeby dac tyle wyciagow

zrob jak juz kiedys pisalem (i kilka innych osob):

- 2 nawiewy - 1 z przodu na dole (jak nie chcesz ciac przodu budy to daj go w bocznej sciance na dole jak najblizej przodu), 2 daj z boku na wysokosci PCI i AGP tak zeby powietrze wialo po chipach (nie po cipach) ;) kart rozszerzen

- 2 wyciagi - 1 z tylu pod zasialczem na wysokosci procka, 2 na gorze budy

4 wentyle to swiat i ludzie - jak jeszcze ich nie kupiles to zamiast 80 kup 92 bo 120 nawet spowolnione sa za glosne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmieszczenie niezbyt dobre, będziesz wiał zimnym powietrzem w pusta przestrzeń pod dyskami.

Poza tym, wiatraki umieszczone na spodzie obudowy, będą zasyać najwięcej kurzu, bródu i włosów do obudowy.

Najlepiej gdybyś dał ze 3 wiatraki po przeciwnej stronie jeden nad drugim, tak aby chłodziły grafę, chipset i procesor, oraz reszte trochę z boku na pamięci i napędy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hheehs ja mam lepiej 8) i na bank chlodniej 8) hihih mam sunona 12X 8) i jusz nie sklaeczyl w palec :evil: ale to i tak nie powstrzyma mnie od OC :twisted:

PS :?: a nie lepiej bylo by walnac jusz jeden do srodka na przedzie pociac troche plastkiu i dac jeden pod zasialcz ???

no labo kupic tego SUNONa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i na czasie, tylko że troche "oczojebny" :D
o to mnie sie rozchodzilo jak go dawalem :D

co sadzicie o takim rozmieszczeniu wiatrakow? to sa wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace, wyciagajace bede innym razem :)

kiepskie bo jak dasz tyle nawiewow to nie bedziesz mial miejsca na gorze zeby dac tyle wyciagow

zrob jak juz kiedys pisalem (i kilka innych osob):

- 2 nawiewy - 1 z przodu na dole (jak nie chcesz ciac przodu budy to daj go w bocznej sciance na dole jak najblizej przodu), 2 daj z boku na wysokosci PCI i AGP tak zeby powietrze wialo po chipach (nie po cipach) ;) kart rozszerzen

- 2 wyciagi - 1 z tylu pod zasialczem na wysokosci procka, 2 na gorze budy

4 wentyle to swiat i ludzie - jak jeszcze ich nie kupiles to zamiast 80 kup 92 bo 120 nawet spowolnione sa za glosne :(

SNAP

Posluchaj benka to najrozsadniejsze ulozenie wentyli.

Nie tylko ze nie musisz tyle dziur walic w budzie, to masz ciszej i wydajniej.

BTW jak juz zapodasz te wentylki, to zacznij puszczac je od 5V, jezeli wystarczy to masz dosc cicho, jezeli nie to 7V, przy 12V to raczej oci 8O iejesz, siedzac blisko niego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...