Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie małe pytanie: Czy po porcie PS/2 /od myszki/ idzie jakieś napięcie? Po co mi to? Cóż zachciało mi się tuningu myszki - chcę zrobić sobie podświetlaną, a niestety nie wiem czy po PS/2 płyną jakieś volty.

Liczę na pomoc. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam idzie chyba 5V gdzies widzialem fajnego moda gostek wsadzil z przodu 2niebieskie stylu 2 czerwone a na guze wywiercil pare dzur i wsadzil tammaly wiatrak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak myszka jest zasilana napieciem 5V

maksymalne obciazenie portu ps/2 to ok 500 mA

biorąc pod uwage ze myszka pobiera ok 50 mA TAK TO NIE POMYŁKA 50mA

wiec pozostaje sporo do wykozystania

np jedna dioda pobiera ok 20 - 30 mA :P

ktore piny ? no poprostu najlatwiej sprawdzic miernikiem gdzie wystepuje napiecie 5 V " mase GND znajdziesz przygladajac sie plytce PCB od myszki "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie są 4 kabelki: jedna masa i trzy inne kabelki. Pomiędzy masą a każdym z pozostałych 3 przewodów jest 4.68V. Tylko nie wiem pod który się podpiąć :( . Aha kolory moich przewodów to żółty - masa, biały, różowy i niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie są 4 kabelki: jedna masa i trzy inne kabelki. Pomiędzy masą a każdym z pozostałych 3 przewodów jest 4.68V. Tylko nie wiem pod który się podpiąć :( . Aha kolory moich przewodów to żółty - masa, biały, różowy i niebieski.

chyba popelniles blad

napiecie mierz po odlaczeniu kabelka od myszki " masz chyba na PCB " myszki taka malutka wtyczke z tymi kabelkami nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 DATA Key Data

2 n/c - Not connected

3 GND Ground

4 VCC Power , +5 VDC

5 CLK Clock

6 n/c - Not connected

I wszystko jasne :) Więcej niż 350-400 mA nie wolno bo port mozna spalić (mimo tego że pisze że ma 500 mA i to na nowych płytach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...