erbs Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mam takie małe pytanie: Czy po porcie PS/2 /od myszki/ idzie jakieś napięcie? Po co mi to? Cóż zachciało mi się tuningu myszki - chcę zrobić sobie podświetlaną, a niestety nie wiem czy po PS/2 płyną jakieś volty. Liczę na pomoc. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 No qrde muszą płynąć !!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo czymś czeba zasialć podzespoły myszki :-). Tylko nie wiem ile, i czy natężenia prądu ci starczy do podświetlenia (zależy ile diod chcesz dać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Dioda starczy jedna, no max dwie. Jeżeli ktoś wie to proszę o szczegóły /które kabelki i ile płynie/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Siemka Wlasnie skonczylem Moda myszki !!! Dioda Jasna Czerwona. Wygloda to 8O Spokojnie mozesz wlozyc dwie diody !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 tam idzie chyba 5V gdzies widzialem fajnego moda gostek wsadzil z przodu 2niebieskie stylu 2 czerwone a na guze wywiercil pare dzur i wsadzil tammaly wiatrak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 tak myszka jest zasilana napieciem 5V maksymalne obciazenie portu ps/2 to ok 500 mA biorąc pod uwage ze myszka pobiera ok 50 mA TAK TO NIE POMYŁKA 50mA wiec pozostaje sporo do wykozystania np jedna dioda pobiera ok 20 - 30 mA :P ktore piny ? no poprostu najlatwiej sprawdzic miernikiem gdzie wystepuje napiecie 5 V " mase GND znajdziesz przygladajac sie plytce PCB od myszki " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 U mnie są 4 kabelki: jedna masa i trzy inne kabelki. Pomiędzy masą a każdym z pozostałych 3 przewodów jest 4.68V. Tylko nie wiem pod który się podpiąć :( . Aha kolory moich przewodów to żółty - masa, biały, różowy i niebieski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 U mnie są 4 kabelki: jedna masa i trzy inne kabelki. Pomiędzy masą a każdym z pozostałych 3 przewodów jest 4.68V. Tylko nie wiem pod który się podpiąć :( . Aha kolory moich przewodów to żółty - masa, biały, różowy i niebieski. chyba popelniles blad napiecie mierz po odlaczeniu kabelka od myszki " masz chyba na PCB " myszki taka malutka wtyczke z tymi kabelkami nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 1 DATA Key Data 2 n/c - Not connected 3 GND Ground 4 VCC Power , +5 VDC 5 CLK Clock 6 n/c - Not connected I wszystko jasne :) Więcej niż 350-400 mA nie wolno bo port mozna spalić (mimo tego że pisze że ma 500 mA i to na nowych płytach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...